מתכונים

עוף ואורז בסגנון סיני מהיר

|
אתר השף הלבן
ציון גולשים:
2.95454522
(22 מדרגים)
דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
3-4 מנות
זמן הכנה:
40 דקות
המצרכים הדרושים

1 חזה עוף חתוך לרצועות

1 ביצה "תנובה"​

1 כף מים

1 כפית שמן קנולה/ זית

1 בצל קצוץ לקוביות

3/4 כוס אורז לבן

 כפית רוטב צ'ילי מתוק של "אוליביה"

2 כפות רוטב סויה מופחת נתרן​ של "אוליביה"

עוף ואורז בסגנון סיני מהיר
אופן הכנה

1. מרתיחים סיר עם ליטר וחצי מים בתוספת חצי כפית מלח. לאחר הרתיחה מוסיפים את האורז ומבשלים כ- 20 דקות לערך.

2. מסננים ומצננים במים קרים. 

3. מסננים שוב, מחממים את שמן הקנולה/זית, טורפים את הביצה היטב בכוס עם כף המים ובתיבול קורט מלח.

4. צולים את הביצה לחביתה הפוכה ומצננים מעל צלחת. 

5. חותכים את החביתה לרצועות לא עבות.
6. מחממים 2 כפות שמן קנולה ומקפיצים את רצועות חזה העוף לצלייה של 4-5 דקות, שיהיה צלוי ומוכן. מוציאים חם לצלחת בצד.

7. מוסיפים כף שמן קנולה וצולים את הבצל להשחמה קלה של 3 דקות.

8. מוסיפים את האורז ואת חזה העוף ומתבלים בקורט מלח, סויה ורוטב צ'ילי מתוק. מוסיפים את החביתה ומערבבים תוך כדי צלייה לחיבור המנה.  מגישים חם​.

 

טיפ השף:

הבחירה באורז מבושל ולא באורז מאודה אינה מקרית. מרקם המנה לח ומתאים יותר לאורז מבושל.

דיאטנית תנובה ממליצה

בשילוב עם ירקות - זוהי מנה המהווה ארוחה שלמה ומאוזנת.​

דרגו: