מתכונים

רוטב עגבניות לפסטה

|
אתר השף הלבן
ציון גולשים:
3.845302181
(181 מדרגים)
דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
3-4 מנות
זמן הכנה:
25 דקות
המצרכים הדרושים

3 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים דק

2 שיני שום כתושות

קופסא גדולה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות

קופסא קטנה של רסק עגבניות

1 כף סוכר

מלח ופלפל

1 כפית ריחן מיובש

1 כפית פטרוזיליה מיובשת או כף טרייה, קצוצה

רוטב עגבניות לפסטה
אופן הכנה
1. מטגנים את הבצלים בשמן עד שהם נעשים שקופים.
2. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומערבבים.
4. מוסיפים את כל יתר החומרים ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים מעט מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כ- 20 דקות.
 
טיפ השף
לקבלת מרקם סמיך לרוטב, יש להוסיף את המים בהדרגה.
דיאטנית תנובה ממליצה
רוטב עגבניות הוא דרך נהדרת לשלב עגבניות בתפריט של ילדים שלא אוהבים לאכול עגבניות בצורתן המקורית.
דרגו: