מתכונים

רוטב רוזה

|
דנית סלומון, צילום וסטיילינג: יהודה סלומון
ציון גולשים:
(11 מדרגים)
דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
6-8
זמן הכנה:
20 ד'+ זמן בישול הפסטה
המצרכים הדרושים
​1 קופסה (400 גרם) עגבניות  משומרות במיץ טבעי - שלמות או קצוצות
¾ כוס (180 מ"ל) שמנת "תנובה"לבישול 10%
2 כפיות שמן זית
2 שיני שום כתושות
6 עלי ריחן גדולים קצוצים
¼ כפית סוכר
פלפל טחון טרי
מלח
ריחן קצוץ לעיטור
רוטב רוזה
אופן הכנה

1. אם משתמשים בעגבניות משומרות שלמות, מוציאים אותן מהמיץ, מסירים מהן שאריות קליפה וקוצצים אותן לקוביות קטנות.
2. מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות עם כל המיץ שלהן ואת הריחן. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים בלי כיסוי מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 15-10 דקות, תוך בחישה תכופה, עד שהתערובת מצטמצמת ומסמיכה מאוד.  מסירים מהאש. אם רוצים רוטב חלק, מרסקים את התערובת למחית חלקה בסיר עצמו (בבלנדר מוט), או מעבירים לבלנדר רגיל, מערבלים ומחזירים לסיר. (עד כאן אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר בכלי מכוסה היטב.)
3. מביאים את תערובת העגבניות לרתיחה עדינה ומוסיפים לה את השמנת בהדרגה, תוך בחישה. מבשלים מעל להבה נמוכה עד שהרוטב מגיע לרתיחה עדינה ומסמיך מעט. מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם.

 

הצעת הגשה:
יוצקים את הרוטב החם על פסטה מבושלת, או מקפיצים את הפסטה בתוכו, וזורים למעלה ריחן קצוץ. אפשר לזרות גם מעט פתיתי גבינה: "גבע פרמזן", "פקורינו", או "גלעד־קשקבל". מגישים מיד.

טיפ השף:
אפשר להעשיר את הרוטב בפלפל אדום קלוי קצוץ דק, או בקוביות קטנות של קישואים שעברו טיגון קצר במחבת(משתמשים במחבת בעלת ציפוי מונע־הידבקות, מרוססת בתרסיס שמן זית). מוסיפים לתערובת העגבניות בזמן החימום מחדש, אחרי הערבול ולפני הוספת השמנת.
דרגו: