מתכונים

רולדת בשר טחון

|
דודו אוטמזגין
ציון גולשים:
(2 מדרגים)
דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
2 רולדות
זמן הכנה:
כ-45 דקות
המצרכים הדרושים

1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי של "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
700 גרם בשר בקר, טחון
5 כפות שמן זית
½ כוס צנוברים
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 שיני שום כתושות מוקפאות של "סנפרוסט"
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
1 כף טימין טרי, קצוץ (לא חובה)
2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
2 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים לפירה
מלח
1 ביצה, טרופה
שומשום, לפיזור

רולדת בשר טחון
אופן הכנה

​1. מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים את הצנוברים עד להשחמה קלה. מסירים מהאש ומצננים.
2. שמים במחבת את יתרת שמן הזית ומטגנים את הבצל, עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
3. מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך בחישה מתמדת בעזרת מזלג. מוסיפים את כל התבלינים, ומערבבים.
4. מסירים מהאש ומוסיפים את הטימין, הפטרוזיליה, הצנוברים והפירה ומערבבים. מצננים.
5. פורשים את הבצק על משטח עבודה, ומחלקים ל- 2 חלקים. מניחים במרכז כל בצק לאורכו מחצית ממלית הבשר, מברישים את הקצוות בביצה, מגלגלים לרולדה ומהדקים את הקצוות היטב.
6. מברישים את הרולדות בביצה ומפזרים שומשום. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
7. אופים כ- 25 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 צ.), עד הזהבה.
8. מגישים חם.

דרגו: