מתכונים

סופלה כרובית

|
עמית דונסקוי, צילום: כפיר חרבי
ציון גולשים:
(2 מדרגים)
דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
6
זמן הכנה:
כ-20 דקות, זמן אפייה: 30 דקות
המצרכים הדרושים

​2/3 חבילת כרובית מוקפאת "סנפרוסט"
5 ביצים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% של תנובה
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% של תנובה
100 גרם גבינת גלעד קצ'קבל של תנובה, מגוררת
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% של תנובה
1/2 כוס קמח תופח
2 שיני שום, קצוצות
מלח, פלפל שחור

6 ספלים או תבניות אישיות חסינות חום

סופלה כרובית
אופן הכנה
​1. מבשלים את הכרובית במים כ- 10 דקות ומסננים.
2. מערבבים בקערה את הביצים, השמנות, הגבינות, השום, התבלינים והקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
3. משמנים את הספלים, מניחים בכל ספל מספר פרחי כרובית, יוצקים מעל את הבלילה, ואופים בתנור שחומם ל-˚180 כ- 30 דקות עד הזהבה.
דרגו: