תנובה פועלת לקידום הגיוון בקרב עובדיה, כחלק מאסטרטגיה כוללת – להיות חברה מגוונת ומכילה. החברה מכירה בחשיבות של סובלנות, פלורליזם, וריבוי אמונות והשקפות שונות – מתוך פתיחות להבדלים בין העובדים וקבלתם כגורם מעשיר ומחזק. תנובה מקדמת תרבות של הכלה, שוויון הזדמנויות ויחס ראוי. בכל היבט והיבט, היחס שלנו לעובדים נובע מהתאמתם לתפקיד, כישוריהם ויכולותיהם, ושיקולים ענייניים בלבד וללא אפליה מכל סוג שהוא.
אנחנו מקדמים גיוון והכלה כמדיניות שיטתית, מוכרת ורווחת בקרב המנהלים והעובדים שלנו כאחד. במהלך חמש השנים האחרונות, התמקדנו בחברה הערבית והשגנו תוצאות מרשימות (ייצוג של 20% בקרב עובדי החברה). הצלחתנו נובעת משיתוף פעולה עם עמותות המקדמות את התחום בישראל, כמו "ציונות 2000" ו"קו אימפקט". גורם חשוב נוסף להצלחה הוא מעבודה עם שותפים פנימיים בתנובה, המובילים את התחומים השונים – האחראית על גיוון במשאבי אנוש, הממונה על שילוב עובדים עם מוגבלות, ומנהלים בכירים נוספים.
אנחנו מקדמים סביבת עבודה מכילה, חוגגים את החגים והאירועים של הדתות והתרבויות השונות, ומקדמים הדרכות למנהלים וצוותי עבודה מגוונים. בימים אלו אנחנו פועלים להרחיב את ההדרכות להכלה בארגון, להקים קבוצות עמיתים ולבנות תוכנית תקשורת פנים ארגונית בנושא הכלה. בנוסף, אנחנו פועלים להרחבת מודעות לנושא, באמצעות ניצול משאבי הפרסום שלנו, תוך שילוב אוכלוסיות מגוונות בפרסומי הקבוצה.
אנחנו גאים בזכייתנו באות הגיוון של מעלה לשנת 2020, על העסקה רב-תרבותית.
תנובה כחברת המזון המובילה בישראל, המהווה ראי לחברה הישראלית ולקוחותיה וצרכנייה המגיעים מכלל אוכלוסיות ישראל, שואפת להכיל עובדים ומנהלים ממגוון האוכלוסיות בישראל, באופן המשקף את יחסן בחברה הכללית.
שואפים לשוויון מגדרי
קבוצת תנובה פועלת לפיתוח וקידום נשים לתפקידי ניהול באתרים, במטה ובהנהלת הקבוצה. אמנם נשים מהוות רק 32% מכח העבודה שלנו, אך בשכבת הניהול אנחנו גאים בכך שנשים מהוות 44% מהפורום הניהולי הבכיר של הקבוצה (פורום 100).
בקבוצה מגוון מהלכים העוסקים בהעצמת נשים לצד הגברת מודעות לאתגרים המגדריים.
תנובה חוגגת את יום האישה הבינלאומי ומשלבת מסרים על קרטוני החלב
במרץ השנה החלטנו בתנובה לציין את יום האישה הבינלאומי, דרך קרטוני החלב שלנו. הדופן של כל הקרטון עוטר באיורים ובהישגים של נשים ישראליות נפלאות וחלוצות בתחומן שעשו היסטוריה וסללו את הדרך לבאות אחריהן. בין הנשים שהוצגו על קרטוני החלב – גולדה מאיר, אסתר רוט שחמורוב, שרי רז ועוד.
מאבק באלימות נגד נשים
תנובה משתפת פעולה עם עמותת "רוח נשית", המסייעת לנשים נפגעות אלימות להגיע לעצמאות כלכלית ולפתוח בחיים חדשים. העמותה שמה דגש על שיח ציבורי והעלאת מודעות לקשר בין תלות כלכלית לאלימות, לתופעה של אלימות כלכלית ולקשיים הכלכליים של נשים נפגעות אלימות.
בשנים האחרונות תנובה תמכה בפרסומים ייעודיים בנושא בתוך החברה, במסגרת יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים, פרסום מספרי טלפון לסיוע. כמו כן, תנובה תמכה כספית לפעילות העמותה.
לפעמים הרצאה יכולה להציל חיים
כחלק מהחשיבות שתנובה רואה בהגברת מודעות למלחמה באלימות נגד נשים, הוזמנו כלל העובדים בכל אתרי החברה למפגש עם שירה איסקוב, בין במפגש פרונטלי ובין בזום. ההרצאה מעוררת ההשראה הינה סמל לעוצמה נשית לצד החשיבות בהגברת מודעות והשיח כנגד אלימות כלפי נשים.
צולחות את הלמאנש
במהלך 2022 תנובה תמכה, לצד חברות נוספות, בנבחרת נשית שיצאה לצליחת תעלת למאנש – בין דובר באנגליה לקאלה שבצפון צרפת.
המשתתפות במשחה, אבישג קופמן טורק, האישה הישראלית הראשונה שצלחה את הלמאנש, תמר חושן, נעמי ליפין, מיטל סאיסקי ונועה צבי – כולן נשות קריירה ואימהות – רתמו את אתגר הצליחה למען קידום נשים נפגעות אלימות, במסגרת עמותת "רוח נשית".
הנבחרת סיימה את משחה השליחים בזמן שיא ישראלי של 10 שעות ו-52 דקות.
שכר שווה
עיקרון השוויון הוא אחד הערכים המשמעותיים בקבוצת תנובה. אנחנו פועלים ליצירת תנאים שווים לנשים וגברים כאחד. בהתאם לחוק שכר שווה, תנובה פרסמה בחודש יוני האחרון את דוח שכר שווה* לשנת 2021.
לאחר עבודת מיפוי מעמיקה, בנינו קבוצות פילוח הכוללות מגוון תפקידים בארגון לפי ותק, דרג ותחום פעילות מרכזי, על מנת לאפשר בסיס להשוואה בין עובדים לעובדות. כל קבוצת פילוח מאופיינת בעובדים ועובדות ששכרם כולל רכיבים משתנים רבים, שאינם נוגעים למגדר, כגון עבודת לילה, שעות נוספות, פרמיות ונסיעות. כמו כן, למורכבות התפקיד, היקף האחריות, והישגים מקצועיים תתכן יש השפעה נוספת על השכר.
תוצאות הבדיקה מצביעות על פער ממוצע בארגון של 6.5% בשכר ברוטו לטובת גברים. תנובה תמשיך לפעול לקידום השוויון בכלל, והשוויון המגדרי בפרט.
*הדוח אינו כולל את חברת מויד בע"מ.
מקדמים פריון ותעסוקה מהחברה הערבית
אנחנו מקדמים העסקה בקרב החברה הערבית באמצעות מיזמים ייעודיים, נוסף על כלל פעילויות הגיוון וההכלה בארגון. בין השאר, אנחנו מנהלים "פורום עמיתים" של מפגשי עובדים מהחברה הערבית, המסייעים לנו בהיכרות עם התרבות הערבית, ועם צרכי הלקוחות מהחברה הערבית. הפורום מסייע בחיזוק קשרים וגם בהעברת המסר פנימה בארגון. מדי שנה משתתפים בפורום כ-12 עובדים.
קידום נגישות
תנובה מקדמת את הנגישות של מתקניה ושירותיה עבור העובדים והמבקרים. אנחנו מצפים שגם הספקים שלנו ינקטו במדיניות דומה. תחום הנגישות מנוהל על ידי ממונה נגישות, המבצע סקרי נגישות, מנהל תכנית עבודה מוסדרת לקידום הנושא, ומדווח באופן קבוע להנהלה על התקדמות היישום. תנובה מקפידה להנגיש את כלל האירועים והפעילויות שלה לציבור הרחב.
מרחיבים את מעגל העובדים הוותיקים
העסקת עובדים עם ניסיון רב שנים ומקצועיות מוכחת, מחזקת את כח העבודה שלנו ומסייעת בפיתוח והכשרה של עובדים צעירים. אנחנו בתנובה מכבדים את עובדינו הוותיקים ופועלים להרחבת מעגל עובדים אלו כאשר 46% מכח העבודה שלנו כולל עובדים מעל גיל 45.
מחזקים את הקשר עם הגמלאים
אנחנו מכבדים את עובדינו הוותיקים, ותומכים בהם לקראת פרישתם מתנובה באמצעות קורסי פרישה, כדי שיוכלו להיערך אליה כהלכה. מצד שני, אנחנו תומכים בעובדים שרוצים להמשיך לעבוד בתנובה אחרי גיל הפרישה ומעודדים אותם לכך.
אחרי הפרישה, אנחנו ממשיכים לשמור על קשר עם גמלאי החברה, ומזמינים אותם לקחת חלק במיזמי הקהילה שלנו ולהתנדב בבתי "לגדול טוב" של תנובה. אנחנו מזמינים את הגמלאים גם לאירועי הפנאי והחברה ומתחזקים פורום גימלאים. תנובה משקיעה קרוב ל-5 מיליון שקלים בשנה בהטבות רווחה עבור גמלאי הארגון.