נגישות

גיליון 56 - תזונה ופריון - פברואר 2019

משולחן המערכת

לאחרונה נדמה כי יותר ויותר נשים, גברים וזוגות מתמודדים עם אתגר הפוריות בחייהם.
השאלה המתבקשת לאור זאת היא האם היקף הבעיה גדל בשנים האחרונות, או שהמודעות לה וזמינות הטיפולים?
מסתבר, שהביקוש לטיפולי פריון אכן עלה משמעותית בעשורים האחרונים, למרות שהיארעות אי הפריון נשארה יציבה.
ניתן לייחס את המגמה הזו בין היתר להתקדמות הטכנולוגית המרשימה בתחום, ולעלייה במודעות הציבור לפתרונות האפשריים.
בתוך מגוון הטיפולים, מתפתח לאחרונה גם הטיפול התזונתי. לא מזמן הוקם בעמותת "עתיד" פורום פוריות, בו חברות דיאטניות, שכולן עוסקות בהיבטים מגוונים של הקשר בין תזונה לפוריות, במטרה לקדם גם את המודעות של העוסקים בתזונה לאפשרויות הטיפול והתמיכה הקיימות היום עבור גברים ונשים, בהיבט פיסי ובהיבטים רגשיים.
עובדות אלה הביאו אותנו לשקול את התאמת הנושא לגליון 56.
הקונפליקט שלנו כמערכת בבחירת נושאים למגזין מתנהל בין מידת החדשנות לבין היקף הביסוס המדעי, כאשר מן הסתם לרוב, יש קשר הפוך בין אלה. לא מעט אנחנו נתקלים בנושאים חדשים, שבשל חדשנותם אינם מבוססים מדעית כמו תחומים אחרים בתזונה הנחקרים עשרות שנים. עד כמה ההמלצות התזונתיות המשמשות לטיפול היום בבעיות פוריות הן
Evidence based ?  אפשר להתרשם מציטוטי המחקרים בכל המאמרים בגליון, הכוללים לא מעט מטא אנליזות וסקירות של קוקריין, ולמרות זאת, התחום נמצא עדיין בראשיתו.

המון תודה לד"ר מיכל אפרת על תרומתה לגליון זה. מיכל, שהנושא בער בעצמותיה עזרה לי להגיע לכותבים שעוסקים בתחום, ולבחור את הנושאים המרכזיים ביותר לגליון.

קריאה מהנה