נגישות

גיליון 57 - שמנים ושומנים במזון - יוני 2019

משולחן המערכת

הקשר הלוגי בין השומן במזון לשומן בגוף התווה דרך מחשבה שניהלה את עולם הרפואה, ויחד עם ממצאי מחקרים, שהצביעו על קשר בין צריכת שומן לתחלואה, הוביל גם להמלצות תזונתיות, שעיקרן צמצום צריכת השומן בכלל, והשומן מן החי בפרט.
למרות, הידע שהצטבר לגבי מבנה השומנים, חומצות השומן השונות, לגבי אומגה 3 ועוד, ההמלצות לדיאטה דלת שומן, הן לצרכי הרזיה, והן למניעה של מחלות קרדיווסקולריות לא השתנו.
כנראה, שעליה מתמדת ומדאיגה ביותר במימדי מחלת הסוכרת הביאה לסדק באנטגוניזם הגדול לשומן, וההבנה שהפחתה ברכיב אחד, מביאה מן הסתם, לצריכת יתר של רכיב אחר, במקרה זה הפחתה של שומנים שהביאה לעליה לאורך שנים בצריכה של פחמימות.
קיבצנו בגליון זה, תחת הכותרת השומנים במזון, מאמרי סקירה רחבים בנושא השומן בתזונה, יחד עם התבוננות מעמיקה בשומן הרווי, בעולם הנרחב של השמנים הצמחיים, ההולך ומתרחב, ובעדכונים מהשנים האחרונות על אומגה 3.