גיליון 62 - פחמימות והיבטים מטבולים - ינואר 2022

דבר המערכת

לו הייתי אמנית חושים, הייתי מבקשת מכם לחשוב על העניין, על המושא המושמץ ביותר מבחינה תזונתית, שאינו תוסף או רכיב
מלאכותי. חשבתם? על סוכרים? ואולי אפילו הרחבתם לפחמימות. או שבעצם אתם, הקוראים שלנו, שהנכם אנשי מקצוע, חשבתם על
דברים אחרים, אבל בקרב הקהל הרחב, הכולל את מטופלינו בהווה בעבר ובעתיד, הרי שפחמימות הפכו להיות אויב מושמץ, כך שהרצון
להימנע, או להפחית בצריכת פחמימות תופס מקום יותר שכיח ושגור לא רק בקרב א-נשים שמטרתם הרזיה, אלא בכלל לשיפור
הבריאות.
כדי לעשות סדר מדעי בעניין זה, בחרנו בפחמימות להיות הנושא של הגיליון שלנו. הבאנו סקירה היסטורית מרתקת על דרכן הרשמית
והפופולרית של הפחמימות במשך מאה שנים, יחד עם סקירות מדעיות עדכניות על ההשפעות המטבוליות.קריאה מהנה
טליה לביא
עורכת ראשית


עולם התזונה הקלינית עובר מהפכה בשנים האחרונות - מהתנהגות המבוססת תוצאות למידע המושתת על מחקרים
התנהגותיים. מתזונה "בריאה" לתזונה המטפלת בתלונות ובמחלות.
אני גאה להיות חלק מתהליך זה כמקים של היחידה הראשונה לתזונה קלינית בישראל, כיו"ר המועצה הלאומית לתזונה
ומחלות דרכי העיכול וכיועץ המדעי של המגזין Review . במגזין בנינו גשר בין הקהילה המדעית והספרות העדכנית לעולם
הרפואה והתעשייה.
שמחתי בתוצאה ואני גאה שהייתי שותף לצוות מקצועי לאורך כל שנות המגזין.
מקווה שהמגזין ימשיך להוביל את התזונה הקלינית בישראל במידע אמין ומעניין, בעיני היא הנושא המשמעותי ביותר
בבריאות האוכלוסייה והאדם הבודד.
פרופ' זמיר הלפרן

אנחנו רוצים לומר תודה!
תודה לפרופ' זמיר הלפרן, יו"ר מכון תנובה למחקר, שהיה בצוות המייסד ויועץ מדעי למגזין Review
כבר מהגיליון הראשון.
פרופ' הלפרן, בהיותו גסטרואנטרולוג ודמות מובילה בעולמות התזונה והרפואה, תרם רבות מהידע והחזון שלו,
והעניק ערך רב לבניית מכון תנובה למחקר ולמגזין Review באופן כזה שיהווה מגדלור מדעי לאנשי מקצועות התזונה.
זמיר היקר, אנו מאחלים לך המשך הצלחה ועשייה פורייה.
בהוקרה ובהערכה רבה
צוות הבריאות, תנובה