נגישות
Review 1

גיליון 1 – השמנה, אוק' 2000

מכון תנובה למחקר – החוליה המקשרת בין תעשייה למחקר

זונה מהווה גורם משמעותי ביותר בין הפרמטרים המשפיעים על בריאותו של האדם. לתעשית המזון תפקיד חשוב במחקר , איסוף מידע עדכני ופיתוח מוצרים העונים לצרכים התזונתיים של אורח החיים המודרני. מכון תנובה למחקר הוקם ע"י תנובה במטרה להיות יחידת מידע מובילה עבור הקהל המיקצועי – דיאטניות, רופאים, חוקרים, טכנולוגים וכל העוסקים בקשר שבין תזונה, מזון ובריאות. המכון נועד ליצור דו – שיח ושיתוף של ידע בין התעשיה לאקדמיה ולגופי מחקר. במסגרת המכון הוקמו: • יחידת מידע וספריה עדכנית – בראשותה של הדיאטנית יונת גילאון • קרן מחקר – לקידום המחקר בישראל בתחום התזונה באמצע שנת 99' יצא קול קורא לחוקרים להגשת הצעות מחקר בנושאים הקשורים ב: "חלב ומוצריו ותרומתם לבריאות ולתזונה". למכון המחקר הגיעו עשרות הצעות שנבחנו ע"י ועדה מדעית בראשותו של פרופ' זמיר הלפרן. ההצעות שהוגשו עסקו במגוון תחומים שהמשותף להם הוא חשיבותם לקידום בריאות האוכלוסיה בישראל. התחומים הם: • אפידמיולוגיה • תולדות והיסטוריה של מזון ותזונה בישראל • יישומים תעשיתיים מתקדמים בטכנולוגיה של מזון • חימצון • סרטן • פרוביוטיקה • השפעת מרכיבי התזונה על בריאות האדם

שם החוקר ותפקידו נושא המחקר
דר' סילניקוב ניסים, דוקטור למחקר, מינהל המחקר החקלאי, מרכז וולקני קזאופוספופפטידים מחלב פרות כאמצעי למניעת התפתחות סרטן במערכת העיכול
פרופ' נדיר ארבר, מנהל היחידה לממאירויות של דרכי העיכול, מרכז רפואי תל – אביב חוקר, מרצה אוניברסיטת תל-אביב היבטים חדשים של סידן וויטמין D במניעת גידולי שאת המעי הגס והחלחולת, מן המעבדה אל מיטת החולה
דר' אלה בורדנקוב, רופאה בכירה, בי"ח קפלן השפעת מזון פרוביוטי על משך זמן האישפוז של ילדים החולים במחלות חריפות של דרכי העיכול או הנשימה ועל התפתחות ותחלואה של תינוקות
דר' דב ליכטנברג, סגן דיקאן הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל-אביב השפעת חלבונים מחלב פרה על חמצון ליפופרוטאינים בדם אדם
דר' ניצן קלוסקי, מנהלת המחלקה לתזונה, משרד הבריאות מרצה, אוניברסיטת תל-אביב איתור גורמים להיענות להמלצות תזונתיות וזיהוי קבוצות בסיכון לחסר בצריכת הסידן בקרב אוכלוסיית חולי לב בישראל
דר' רייף שמעון, מרצה בכיר, מנהל היחידה לגסטרואנטרולוגיה ילדים, בי"ח דנה השפעת דיאטה דלת לקטוז בילדים עם רגישות ללקטוז על מטבוליזם של העצם

טקס הענקת מילגות המחקר נערך ביום ג', 04/07/00 ברחבת מכון תנובה למחקר ברחובות, במעמדו של מנכ"ל תנובה, מר אריק רייכמן ונכחו בו אנשי תזונה , מחקר ורפואה. מכון תנובה למחקר מהווה חוליה המקשרת בין המחקר והידע התאורטי והקליני לפיתוח וליישום המעשי. אתם אנשי המיקצוע בתחומי המחקר, התזונה, הרפואה , הטכנולוגיה והמדע מהווים נדבך חשוב בהבנת הצרכים התזונתיים העתידיים. הקשר שלכם עם המכון יכול להעשיר את היקף הידע והמידע בנושאי בריאות ותזונה ולסייע בהפצתו ויישומו. מכון תנובה למחקר פתוח בפניכם לעריכת פורומים מיקצועיים, הגשת הצעות מחקר (קול קורא ייצא לקראת סוף השנה), קבלת עידכוני מידע ועוד. כיום נהנים מאות דיאטנים ורופאים משירותי מכון תנובה למחקר. בואו הצטרפו גם אתם. טל. 08-9444265 מעוניינ/ת במידע עדכני ? מחפש/ת הרצאה להעשרת ישיבת הצוות הקרובה ? זקוק/ה בסיוע לעריכת יריד בריאות / כנס ? צוות הדיאטניות של תנובה לשירותך! לתאום פגישה, הרצאה, ישיבת צוות, ניתן ליצור קשר עם: דפנה פרקש – 058-360895 סוזי שפילמן – 053-317882 אסנת יעבץ – 058-360891 למידע טלפוני על מוצרים, ניתן ליצור קשר עם: מור ישראלי – 1-800-666-244 לחיפושי מידע ופעילות מכון תנובה למחקר, ניתן ליצור קשר עם: יונת גילאון – 08-9444265 לחסויות על כנסים נא לשלוח פקס למס. 03-6904838 לידי: נגה שורץ. נשמח לעמוד לשירותכם !