נגישות

גיליון 12 – צמחונות, מאי 04

הכנס המדעי השנתי של מכון תנובה למחקר

הכנס השנתי של מכון תנובה למחקר התקיים ב- 15/1/2004.

האירוע החגיגי במרכזו של הכנס היה, כפי המסורת, טקס חלוקת מלגות המחקר לשנת 2003, בנוכחות מר אריק רייכמן – מנכ"ל תנובה, מר ליעד כהן – מנכ"ל תשלובת החלב, גב' ורדה פולק- CIO תנובה, ופרופ' זמיר הלפרן – יו"ר הועדה המדעית של מכון תנובה למחקר.

מדי שנה מעניק מכון תנובה למחקר מלגות וקרנות סיוע, שייעודן הוא קידום המחקר בתחומי התזונה והטכנולוגיה של המזון בישראל.

תקצירי המחקרים שקבלו מלגות בשנה שעברה הוצגו בתערוכה של פוסטרים באולם ההתכנסות, והמחקרים משנים קודמות הוצגו בסרטון, בו שתפו החוקרים את הקהל בהתקדמות מחקרם ובתוצאותיו.

בחודש ספטמבר 2003 יצא קול קורא לחוקרים, להגשת הצעות מחקר בנושא:Health Foods, תוך מתן עדיפות למחקרים שיעסקו בחלב, סויה, פיתוח טכנולוגיות חדשות ורגלי צריכה בתחום התזונה.

למכון תנובה למחקר הגיעו עשרות הצעות מחוקרים, תזונאים, רופאים וטכנולוגים ממוסדות מחקר ורפואה שונים בארץ. ההצעות נבחנו ע"י ועדה מדעית בראשותו של פרופ' זמיר הלפרן, ומתוכן נבחרו לקבלת מענקי המחקר ההצעות הבאות:

חוקר ראשי

נושא המחקר

מוסד

פרופ' משה רובין

אפיון אימונולוגי ואנטי-ויראלי של חלב עזים

מנהל היחידה ללפרוסקופיה, המרכז הרפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון

פרופ' יצחק כץ

שכיחות אלרגיה לחלב פרה ולסויה בתינוקות וילדים

המכון לאלרגיה ואימונולוגיה, מרכז רפואי

אסף הרופא

פרופ' דרודה פרייזר

בחינת הקשר בין צריכת חלבון בכלל, וחלב ומוצריו בפרט, לבין איזון הסוכרת בקרב חולי סוכרת מסוג 2, בעלי עודף משקל, המטופלים בקהילה

החוג לאפידמיולוגיה, פקולטה לרפואה אוניברסיטת בן-גוריון

דר' אדם פרידמן

מיפוי אתרים גנטיים כמותיים המשפיעים על ספירת תאים סומטיים בחלב, כאמצעי לטיפוח גנטי לאיכות ובטיחות החלב

יו"ר החוג לגנטיקה, הפקולטה מכון סילברמן, האוניברסיטה העברית

אנו במכון תנובה למחקר, מאחלים הצלחה לכל החוקרים, ונמשיך לתרום גם בשנים הבאות לקידום

המחקר בתחום התזונה והמזון בישראל

תכנית הכנס

הרצאת פתיחה: sex, lies & vegetables פרופ' חיים רבינוביץ, המכון למדעי הצמח והגנטיקה בחקלאות

הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה האוניברסיטה העברית בירושלים

רעב ושובע – מתחילים מהראש או מהבטן? פרופ' אברהם קרסיק, מנהל מכון אנדוקריני, מרכז רפואי ע"ש שיבא בתל השומר

היפרליפידמיה ויתר לחץ-דם – האם כולנו חולים ? ד"ר רפי ביצור, המכון לחקר שומנים וטרשת העורקים, מרכז רפואי ע"ש שיבא בתל-השומר

התקשורת – תרופה או מחלה מר יאיר עמיקם, סמנכ"ל הסברה ויחסים בינלאומיים, משרד הבריאות

הפרעה בתפקוד האנדותל – סמן ראשוני למחלה טרשתית ד"ר מיכאל שכטר, קרדיולוג בכיר, מכון הלב, מרכז רפואי ע"ש שיבא בתל-השומר. מרצה בכיר, הפקולטה לרופאה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל-אביב.

השמנה בילדים – תופעה רחבת מימדים ד"ר אלון אליקים, אנדוקרינולוג ילדים, מנהל, מרכז ספורט ובריאות לילדים ונוער, מחלקת ילדים, בי"ח מאיר,כפר-סבא

מזון המהונדס גנטית: ההיבט האלרגי פרופ' יוסי מקורי, סגן דיקאן, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל-אביב מנהל מחלקה פנימית והמעבדה לאלרגיה ואימונולוגיה-קלינית, בי"ח מאיר, כפר-סבא

המלצות תזונתיות – עוגן או אופנה גב' אבישג נבו, דיאטנית קלינית B.Sc