נגישות

גיליון 49 -דפוסי אכילה – ספטמבר 2016

משולחן המערכת

אם נבקש מכל בר דעת, לא רק ממטופל, לתאר את דפוסי האכילה שלו, נקבל קרוב לודאי תשובה מפורטת יותר או פחות של מה שהוא אוכל או איננו אוכל. שותה רק מים, אוכל ירקות חיים בלבד, נמנע מבשר מעובד ומשתדל לאכול רק לחם שיפון…

אלא שהאוכל שאנחנו בוחרים איננו דפוסי האכילה שלנו. הוא משקף היבט אחד, בודד, מתוך שלל דפוסים הכוללים תיזמון, כמות, תדירות, אופן האכילה, מקום האכילה ועוד.

גם אנחנו, אנשי המקצוע, נוטים לתת דגש רב לאיכות המזון, מרבית המחקרים עוסקים בכך. מהי התזונה האופטימלית לבריאות? האם התזונה הים תיכונית? האם הגבלה של פחמימות וכו'… האמנם מה שאנחנו אוכלים הוא הדבר העיקרי או שמא מתי, כמה ואיך?

בחרנו בגיליון זה לתת במה של כבוד לשלל ההיבטים הכוללים את דפוסי האכילה, מבלי לגעת במזון עצמו: האם כל מה שאנחנו נוהגים לומר על חשיבות ארוחת הבוקר אכן מבוסס מחקרית? מהי החשיבות של ארוחה משפחתית?

גודל המנה, תדירות האכילה, תיזמון הארוחות, אכילה מחוץ לבית ועוד – האם וכיצד הם משפיעים על  אפקטיביות של אימון בקרב ספורטאים? על צריכה קלורית, מניעת השמנה ויעילות הרזיה? ומהי יעילותם של דפוסי אכילה המשלבים צום בתהליך הרזיה?

קריאה מהנה