גיליון 60 - תזונה ומערכת החיסון - ינואר 2021

משולחן המערכת

אתם מעריכים נכון. הנושא נבחר בשל האקטואליות שלו בחיינו. בימים שבהם כל אזרח מצוי במושגים אימונולוגיים, שיודע לומר שמנת החיסון השניה הכרחית על מנת לתת הגנה חיסונית מירבית, יודע שהגוף מייצר נוגדנים מול חלבון המיוצר ע"י mRNA שהוזרק, שיש אפשרות להיות נשא אסימפטומטי לווירוס הקורונה, שכל אדם נהיה מומחה למוטנטים של וירוסים...ושכולנו מבינים באופן הכי פרקטי כמה חיינו תלויים במערכת החיסון שלנו. אכן, אין ספק שזה הנושא החם ביותר בעולם בעת הזאת. גורמים רבים מושפעים ומשפיעים על מערכת החיסון, ולכן בחרנו בסקירות, שמביאות את המחקרים העדכניים ביותר על תזונה ומערכת החיסון, פעילות גופנית, גורמים סביבתיים, וכמובן, איך אפשר שלא להתבונן בקשר שבין המיקרוביום למערכת החיסון.

קריאה מהנה

טליה לביא - עורכת ראשית
פרופ' זמיר הלפרן - יועץ מדעי, מכון תנובה למחקר