נגישות

גיליון 58 - גיליון חגיגי 20 שנה למכון תנובה למחקר - ינואר 2020

דבר המערכת

מכון תנובה למחקר חוגג 20 שנות עשיה 
לו היו מכון תנובה למחקר ומגזין Review  בני אנוש, הרי שבשנתם ה 20 היו מציינים סיומה של תקופה של גדילה, התפתחות והתבגרות, ובמבט קדימה צופים אל השלב של יציאה לעולם למימוש הפוטנציאל שלהם. אלא, שלמכוני מחקר ולמגזינים, כמו גם לכלבים וחתולים, יש שנות חיים שונות, ובתום 20 שנה אפשר להתבונן לאחור ולראות לצד גדילה, התפתחות והתבגרות, גם מימוש, יצירה, הגשמת יעדים, לצד גם כאלה שעוד נועד להם עתיד.
עיון ב"דבר המערכת" של גליון 1, שיצא לאור בשנת 2000, מעלה חיוך ותחושה גדולה של סיפוק: 
אנו, במכון המחקר של תנובה, רואים כמטרה עליונה לעדכן אתכם בחידושים המדעיים והמקצועיים בעולם התזונה.
הצבנו לנו אתגר גדול, והנפנו את דגל החידוש המדעי, דגל שלא חדל להתנוסס בראש התורן במשך 20 שנה. השקענו מחשבה רבה בכל גליון, טרם היוולדו, בכל מפגש מקצועי ובכל כנס, על מנת לשמור ולשמר את הסטנדרטים הגבוהים שהצבנו לעצמנו ללא פשרות. 
באשר ל Review , האתגר הגדול בתחזוקת מגזין מדעי לאורך שנים רבות, הוא לזהות ולבחור את התחומים והנושאים, שעתידים להיות אבני היסוד של עולם התזונה בשנים הבאות, בעודם בראשית דרכם. כיצד ניתן לדעת זאת בזמן אמת? לא קל. אלא, שבפרספקטיבה של שנים, מספק מאד להיווכח, שבחרנו עבורכם, קוראינו היקרים, את הנושאים החדשניים ביותר כשיצאו מהתנור, אשר יחד עם זאת היו מבוססים דיים כדי לתפוס מקום בגליונות של מגזין מדעי.

כך, הבאנו כבר בעשור הראשון של המגזין את המיקרוביום, את השעון הביולוגי, האפיגנטיקה, מיפוי הגנום, תזונה מותאמת אישית, תזונת הספורט, חשיבות השינה, תזונה ונפש, ועוד נושאים רבים, שחשיבותם אינה מוטלת בספק כיום, כשעוד היו בראשית דרכם. בכנס מכון תנובה למחקר בשנת 2001 ארחנו את ד"ר דורון לנצט ראש פרוייקט הגנום האנושי בישראל, מכון ויצמן למדע בהרצאה שנשמעה כמו בדיונית על  "חקר הגנום כאמצעי עתידני במניעת מחלות" , בכנס השנתי של מכון תנובה למחקר ב 2006את ד"ר דוד פסיג , עתידן, שבישר כי תזונה מותאמת אישית היא המגמה העתידית, ובשנת 2001 , במפגש מקצועי במכון תנובה למחקר, את ד"ר מושיקו משעלי, פסיכולוג אנונימי וכריזמטי, על מעגל השינוי והראיון המוטיבציוני...

לכבוד השנה ה-20, בחרנו להוציא לאור גליון חגיגי, שאינו מוקדש לנושא נבחר, אלא כזה שיביא תמונה רחבה, מגוונת ומעניינת מנקודת מבטם של חמישה כותבים, מובילי דיעה, מחקר, אג'נדה ועטורי עשיה בתחום התזונה והמזון. הענקנו להם חופש וסמכות לבחור את הנושא אותו הם תופסים כמרכזי, וכראוי לקבל את הבמה של גליון 20 השנה של מגזין Review. התוצאה, המוגשת לכם, היא גליון מרתק, המצטרף לשורה ארוכה של 57 גליונות, שכללו מאות מאמרים שנכתבו ע"י דיאטנים, רופאים ומדענים. 
ציון דרך זה של 20 שנה, איננו רק תוצאה של בחירה מושכלת של נושאים וכותבים, אלא מושתת רבות גם על נאמנות הקוראים שלנו, ותיקים וחדשים. מדי שנה מצטרפים לשורות קוראינו דיאטנים, רופאים, טכנולוגים ואנשי מחקר, שחלקם היו ילדים כשמגזין Review  נוסד ע"י מכון תנובה למחקר. בזה קסמו של מפעל איכותי, שמשמר מסורת, ויחד עם זאת מתחדש כל העת, וממשיך להיות רלבנטי במשך 2 עשורים.
אני גאה להיות העורכת, ומוקירה את כל השותפים לחזון, לעשיה ולהוצאה לאור. מחברי המערכת לדורותיהם, ועד לגרפיקאית, שעובדת איתנו כל השנים, תודה ללמעלה מ 250 מומחים, שכתבו למגזין והרצו במגוון פעילות מכון תנובה למחקר, ועוד היד נטויה. ובעיקר תודה לכם, קוראינו הנאמנים, שותפינו לדרך בעבר בהווה והכי חשוב – בעתיד!