נגישות

עוגת גבינה וניל-קקאו

2017-05-28
עוגת גבינה וניל-קקאו

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
14

המצרכים הדרושים לעוגת גבינה וניל-קקאו

  • לתבנית עגולה קוטר 26
  • לבסיס:
  • 50 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/8 כוס אבקת סוכר
  • 1 כף חלב תנובה 3%
  • למלית:
  • 500 גרם גבינה לבנה תנובה 3%
  • 500 גרם גבינה לבנה תנובה 9% (אפשר להחליף גם ב-5%)
  • 6 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר+כף סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קקאו
  • 5 כפות קמח
  • 6 כפות קורנפלור
  • לציפוי:
  • 50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

אופן ההכנה: לעוגת גבינה וניל-קקאו

בסיס העוגה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. במעבד מזון מעבדים קצרות קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה רק עד קבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים כף חלב ומעבדים קצרות רק עד שהבצק אחיד.
4. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה, ומהדקים את הבצק לתחתית.
5. אופים ל-10 דקות עד הזהבה קלה בלבד.
6. מעלים את חום התנור ל-230 מעלות.

מלית העוגה:
1. מפרידים ביצים לחלמונים ולחלבונים.
2. מערבבים את כל הגבינה הלבנה עם ששת החלמונים, כפית התמצית וני,ל וכף הוסכר.
3. לאחר שהתערבות אחידה, מנפים מעליה את הקמח והקורנפלור, ומערבבים היטב.
4. מקציפים את ששת החלבונים, ומוסיפים בהדרגתיות את 3/4 כוסר הסוכר, עד שמתקבל קצף מבריק ותפוח.
5. מקפלים שליש מכמות מהקצף לתוך תערובת הגבינה. לאחר מכן מקפלים גם את כל שאר הקצף שנותר עם בלילת הגבינה.
6. שופכים 2/3 מבלילת הגבינה על תחתית הבצק האפויה.
7. לוקחים שליש בלילת הגבינה שנותר בקערה, מנפים מעליו כפית אבקת קקאו, ומערבבים היטב עד קבלת בלילה חומה בהירה (אפשר להוסיף יותר קקאו אם רוצים צבע יותר חזק).
8. שופכים את הבלילה החומה על פני הבלילה הלבנה.
9. אופים ב-230 מעלות ל-10-15 דקות, מוציאים את העוגה מהתנור, ומנמיכים את החום ל-160 מעלות. מנתקים בעזרת סכין את העוגה מקצוות התבנית, ומחזירים לתנור לסביבות 45 דקות עד שעה, עד שהעוגה מקבלת קצת צבע למעלה וקיסם שנכנס באמצע יוצא יבש.

ציפוי העוגה:
ממיסים 50 גרם שוקולד מריר בפולסים של 20 שניות במיקרוגל ועירבוב לסירוגין, עד שהשוקולד נוזלי. מכניסים את השוקולד לשקית זילוף קטנה ומזליפים על העוגה בפסים דקים לאורך ולרוחב. מכניסים מכוסה למקרר להתייצבות.
 

למנה: לעוגת גבינה וניל-קקאו

264 קלוריות ; 11 גרם חלבון ; 28 גרם פחמימות ; 12 גרם שומן ; 214 מ"ג נתרן ; 1 גרם סיבים
דרגו
חזרה למתכוני דיאטניות