נגישות

פריזיקי

2017-05-28
פריזיקי

מידע כללי

ציון גולשים:

0 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4

המצרכים הדרושים לפריזיקי

  • לפריקי:
  • 140 גרם פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
  • 1.5 כוסות מים
  • 1 לימון שלם סחוט
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף שמן זית 
  • קורט מלח לפי הטעם
  • לצזיקי
  • 1 גביע יוגורט תנובה 3%
  • 1 מלפפון גדול
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 1 כף נענע קצוצה

אופן ההכנה: לפריזיקי

פריקי:
1. מרתיחים כוס וחצי מים עם הפריקי.
2. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-15 דקות או עד שהפריקי רך מספיק.
3. מסננים ומניחים בצד עד שיתקרר.
4. מוסיפים לימון, שמן זית, שום ומעט מלח.5. מחלקים ל-4 קעריות אישיות.

ציזיקי:
1. שופכים לקערה גביע יוגורט 3%.
2. מגרדים מלפפון בפומפיה על החורים העבים ומוסיפים.
3. קוצצים שמיר ונענע, כותשים שן שום ומערבבים הכל.
4. שופכים על כל צלחת אישית כמות שווה מהצזיקי.

ניתן להחליף את הפריקי בבורגול כפי שמופיע בצילום המנה.

 

למנה: לפריזיקי

178 קלוריות ; 6 גרם חלבון ; 31 גרם פחמימות ; 4 גרם שומן ; 340 מ"ג נתרן ; 4 גרם סיבים
דרגו
חזרה למתכוני דיאטניות