נגישות

קנלוני תרד וגבינות

2017-05-28
קנלוני תרד וגבינות

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
10

המצרכים הדרושים לקנלוני תרד וגבינות

  • 1 חבילת קנלוני (250 גרם לפני בישול)
  • למילוי:
  • 1 כרישה
  • 1 גביע קוטג' תנובה 5%
  • 2 קופסאות עלי תרד (500 גרם)
  • 1/2 חבילה גבינת כנען (250 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לרוטב עגבניות:
  • 10 עגבניות מקולפות וקצוצות
  • 10 שיני שום
  • מעט בזיליקום ואורגנו (עדיף טריים, אפשר גם מיובשים)
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • 50 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן

אופן ההכנה: לקנלוני תרד וגבינות

מילוי:
1. שוטפים היטב ומייבשים את התרד.
2. קוצצים את הכרישה, מטגנים ב- 2 כפות שמן זית, מוסיפים את התרד ומאדים עד שהנוזלים מצטמצמים.
3. מורידים מהאש, מקררים מעט ומערבבים פנימה את הגבינות.
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5. ממלאים את הקנלוני (הכי נח עם שקית זילוף), ומסדרים אותם בתבנית אפיה מלבנית.

הכנת רוטב:
1. מכניסים לסיר עגבניות מקולפות וקצוצות, שום, שמן זית, מלח ותבלינים.
2. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה עד שמתרכך. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים על מנת שלא ישרף.
3. בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול. לרוטב אחיד וחלק כדאי לטחון בבלנדר ידני.
4. מפזרים את רוטב העגבניות מעל הקנלוני ומפזרים מעל את הפרמזן.
5. אופים מכוסה בחום בינוני 30-40 דקות. ב- 5 הדקות האחרונות מורידים את הכיסוי כדי להזהיב מעט את הגבינה.

למנה: לקנלוני תרד וגבינות

270 קלוריות ; 16 גרם חלבון ; 33 גרם פחמימות ; 9 גרם שומן ; 380 מ"ג נתרן ; 3.5 גרם סיבים
דרגו
חזרה למתכוני דיאטניות