נגישות

קציצות קישואים

2017-05-28
קציצות קישואים

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
16

המצרכים הדרושים לקציצות קישואים

  • 1/2 ק"ג קישואים חתוכים גס
  • 1 ביצה
  • 1 חופן שמיר קצוץ דק
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 1 חופן נענע קצוצה דק
  • 2/3 כוס פנקו (פירורי לחם יפניים) או פירורי לחם רגילים
  • 100 גרם גבינת פיראוס חמד 5% מפוררת
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן הכנה: לקציצות קישואים

1. מבשלים את הקישואים עד לריכוכם.
2. מסננים את המים, מועכים היטב (כמו פירה) ומניחים במסננת מעל הכיור עד להגרת עודפי נוזלים.
3. מחממים תנור לחום בינוני (כ-180 מעלות).
4. מערבבים את הקישואים עם שאר המצרכים פרט לשמן זית, וקורצים קציצות.
5. בתבנית עם נייר אפייה משומן מסדרים את הקציצות וטופחים עליהן עם אצבעת מעט משומנות (או מרססים מעט תרסיס שמן).
6. אופים למשך כ-20 דקות או עד להזהבה קלה.

מומלץ להגיש בליווי מטבל יוגורט

למנה: לקציצות קישואים

43 קלוריות ; 3 גרם חלבון ; 8 גרם פחמימות ; 2 גרם שומן ; 147 מ"ג נתרן ; 0.5 גרם סיבים
דרגו
חזרה למתכוני דיאטניות