נגישות

טבעות שמרים בסוכר, קינמון ושקדים

2014-09-24 ​כמה פשוט, ככה טעים! טבעות קינמון פריכות ומתוקות בטעם משגע. מנה נהדרת
טבעות שמרים בסוכר, קינמון ושקדים

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
16-20 יחידות
זמן הכנה:
כ-30 דקות

המצרכים הדרושים לטבעות שמרים בסוכר, קינמון ושקדים

  • לסירופ סוכר:
  • ½ כוס מים
  • כוס סוכר
  • ½ לימון עם קליפה
  • ¼ כפית תמצית וניל
  • ½ כפית מי ורדים (לא חובה)
  • להברשה:
  • ביצה טרופה עם כף חלב
  • לעיטור:
  • 2\1 כוס שקדים פרושים ואפויים

אופן הכנה לטבעות שמרים בסוכר, קינמון ושקדים

  1. להכנת הסירופ: בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הסירופ עד להסמכתם, מסירים מהלהבה ומצננים.
  2. מערבבים בכלי את הסוכר, הקינמון והשקדים.
  3. מקמחים מעט משטח עבודה ופורשים את הבצק. מפזרים מעל את תערובת הסוכר בנדיבות.
  4. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב כ-1.5 ס"מ ובאורך 12 ס"מ, מקפלים כל רצועה לחצי כאשר הצד עם תערובת הסוכר מקופל כלפי פנים והצד ללא התערובת כלפי חוץ ומהדקים היטב.
  5. מגלגלים את הרצועות ל"נחש" וחותכים לשניים, קולעים צמה משתי הרצועות המעוגלות יחד ומהדקים בקצוות.
  6. סוגרים את הצמה לטבעת עגולה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי.
  7. בתום ההתפחה מברישים בתערובת הביצה והחלב ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות) כ-15 דקות.
  8. מברישים במעט סירופ סוכר, מפזרים שקדים ומגישים.

 

טיפ השף: לטבעות שמרים בסוכר, קינמון ושקדים

אופציה נוספת למילוי הבצק: מורחים על הבצק 4 כפות טחינה גולמית ומעל 4 כפות דבש ומפזרים שתי כפות סוכר.
דרגו
חזרה לכל מתכוני מתכוני ראש השנה