נגישות

גלילות בצק עלים עם בטטה וגבינה

2014-10-01 שילוב טעים ומנצח של בטטה מתקתקה שהינה מקור לבטא קרוטן יחד עם גבינה לבנה 5 אחוז ומעט גבינה צפתית 5 אחוז שהן מקור טוב לחלבון וסידן. מנה יפה, פריכה וטעימה שכל בני הבית יאהבו.
גלילות בצק עלים עם בטטה וגבינה

מידע כללי

ציון גולשים:
דרגת קושי:
בינוני
מס' מנות:
2 גלילות גדולות - 10 מנות
זמן הכנה:
45 דקות

המצרכים הדרושים לגלילות בצק עלים עם בטטה וגבינה

  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח מלא (או רגיל)
  • עד 1/2 כפית מלח 
  • פלפל

אופן הכנה לגלילות בצק עלים עם בטטה וגבינה

​להכנת המלית:
1. לבשל את קוביות הבטטה כ- 5 דקות במים עם מעט מלח. לסנן. 
2. למעוך את קוביות הבטטה, במזלג, באופן גס לקבלת מחית עם גושים בינוניים. לא לרסק. אנחנו רוצים גושי בטטה במאפה המוגמר. ולצנן לחלוטין לטמפרטורת החדר.
3. להוסיף לבטטה את הגבינה הלבנה, לפורר פנימה (בעזרת הידיים) את הגבינה הצפתית, להוסיף את הפרמזן המגורר ולטעום. במידת הצורך להוסיף מלח ופלפל.
4. להוסיף פנימה את הביצה והקמח ולערבב. 
 
להרכבה ואפייה:
5. לפרוש את הבצק ע"ג משטח עבודה. (ניתן לרדד מעט את עלה הבצק, לעלה דק יותר, אבל לא חובה. ניתן להשתמש בו כפי שהוא).
6. לחתוך את הבצק ל- 2  מלבנים שווים מהם נכין 2 גלילות.
7. ניתן להכין גלילות רגילות ע"י הנחת מחצית מהמלית ע"ג הבצק וגלגולו. לחילופין, ניתן להכין גלילות קלועות כמוסבר בהמשך.
8. למרוח בביצה טרופה ולזרות מעט שומשום.
9. לאפות בתנור חם – 200 מעלות למשך כ- 30-35 דקות, עד להזהבה יפה של הבצק.
10. לצנן מעט, לפרוס ולהגיש עם סלט ירוק.
 
אופציונלי, לקבלת גלילה קלועה: 
11. להניח מלבן אחד כשהצד הצר שלו פונה אלינו. 
12. להניח מחצית מהמלית לאורכו של המלבן בשליש האמצעי שלו, כך שנותרים לנו שני שלישים פנויים משני הצדדים של המלית.
13. לחרוץ בבצק, בעזרת סכין חדה, רצועות אלכסוניות במרווחים של 2 ס"מ זה מזה בשני הצדדים. 
14. להניח רצועה אחת מימין ע"ג המלית, ומעליה רצועה משמאל. להמשיך כך לסירוגין, פעם מימין ופעם משמאל, עד לסיום כל הרצועות וכיסוי מלא של המלית בפסי בצק. להכניס את הקצוות מתחת לגלילה ולהעביר בזהירות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
15. לחזור על הפעולות עם המחצית השנייה של הבצק וקבלת גלילה נוספת.
16. לאפות בתנור חם – 200 מעלות למשך כ- 30-35 דקות, עד להזהבה יפה של הבצק.
17. לצנן מעט, לפרוס ולהגיש עם סלט ירוק.
 
טיפ: 
אפשר להכין גם כמאפים אישיים.
דרגו
חזרה למתכונים לילדים