נגישות

חביתה עם פסטרמה, פלפלים ובצל ירוק

2014-10-01 מנה צבעונית, קלה ומהירת הכנה, המשלבת חלבונים עם ירקות. מתאימה לארוחת צהרים קלה או ארוחת ערב למתבגרים. מומלץ להגיש על לחמניה או בייגל מקמח מלא עם פרוסות של ירקות טריים לקבלת ארוחה מלאה ומזינה.
חביתה עם פסטרמה, פלפלים ובצל ירוק

מידע כללי

ציון גולשים:
דרגת קושי:
קל
מס' מנות:
1
זמן הכנה:
5 דקות

המצרכים הדרושים לחביתה עם פסטרמה, פלפלים ובצל ירוק

  • ​2 פרוסות פסטרמה דלת שומן 
  • 2 ביצים
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 2 בצל ירוק חתוך לטבעות
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח

​אופן הכנה לחביתה עם פסטרמה, פלפלים ובצל ירוק

1. מניחים את פרוסות הפסטרמה זו על גבי זו על קרש חיתוך וחותכים לקוביות קטנות (בערך 1 ס"מ). 
2. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים בו למספר דקות את קוביות הפסטרמה עד שמקבלות קצת צבע.
3. מוסיפים למחבת את רצועות הפלפל והבצל הירוק ומקפיצים למשך כמה דקות, תוך ערבוב מבלי שישרף.
4. טורפים בקערה את הביצים ויוצקים אותם לתוך המחבת. מנערים את המחבת קלות לפיזור אחיד.
5. מנמיכים את הלהבה ומשאירים את המחבת למשך 3-4 דקות עד ששולי החביתה מזהיבים ומתרוממים. 
6. הופכים את החביתה בעזרת צלחת כדי שלא תתפרק: מניחים על המחבת צלחת גדולה עם הפנים כלפי מטה והופכים את החביתה על גבי הצלחת. מחליקים את החביתה ההפוכה חזרה למחבת ומשאירים למשך דקה-שתי דקות נוספות. 
7. מוציאים ומגישים חם, ע"ג לחמניה או בייגל מקמח מלא בליווי ירקות טריים.
 
טיפ: 
ניתן לגוון ולשלב ירקות נוספים לפי הזמינות בבית. למשל: פטריות, זוקיני, קישואים או חצילים.
דרגו
חזרה למתכונים לילדים