נגישות

חזה עוף במשרה אורגנו, שמן זית ושום

2014-09-30 מומלץ על שילוב של מנת עוף פעמיים בשבוע מתוך מגוון המנות הבשריות.​
חזה עוף במשרה אורגנו, שמן זית ושום

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
5-6 מנות
זמן הכנה:
שעתיים השרייה + 15 דקות צלייה

המצרכים הדרושים לחזה עוף במשרה אורגנו, שמן זית ושום

  • 1/4 כוס מים
  • עלים מ- 4 גבעולי אורגנו טרי או 1/2 כפות אורגנו
  • 2 כפיות שום כתוש
  • קורט מלח גס​

אופן הכנה לחזה עוף במשרה אורגנו, שמן זית ושום

1. חותכים את חזה העוף לרבעים.
2. מערבבים כל החומרים למעט המלח, ומשרים את חזה העוף לשעתיים לפחות.
3. מחממים את התנור ל- 180 מעלות,
4. מסדרים כשכבה אחידה את חזה העוף מעל תבנית אפייה ומפזרים קורט מלח גס מעל. צולים בתנור ל- 5 דקות, מוציאים בזהירות את תבנית הצלייה, הופכים  את חזה העוף עם מזלג וצולים לעוד 8-10 דקות. החזה יקבל מרקם צלוי ורך עם גוון כהה.

 

טיפ השף:

ניתן להוסיף 2 כפות קטשופ לקבלת מתיקות עדינה.​

דיאטנית תנובה ממליצה לחזה עוף במשרה אורגנו, שמן זית ושום

מומלץ על שילוב של מנת עוף פעמיים בשבוע מתוך מגוון המנות הבשריות.​

דרגו
חזרה למתכונים לילדים