נגישות

לזניה ירקות, קוטג' וגבינות

2014-09-29 הברוקולי הוא הירק העשיר ביותר בפיטוכימיקלים - תרכובות שאינן נהרסות בבישול וידועות ביכולת ההגנה שלהן מפני מחלות.

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
12-15 מנות
זמן הכנה:
שעה ורבע

המצרכים הדרושים ללזניה ירקות, קוטג' וגבינות

  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1 ס"מ
  • פלפל שחור גרוס
  • לתערובת הגבינות:
  • 2 גביעים קוטג' "תנובה" 5% מופחת נתרן
  • 300 גרם (11/2 שקיות) פתיתי עמק "השף הלבן"
  • 411 גרם (קופסה קטנה) עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות!)
  • 3 ביצים טרופות
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • פלפל שחור גרוס
  • לציפוי:
  • 50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן של "השף הלבן"

אופן הכנה ללזניה ירקות, קוטג' וגבינות

1. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ- 5 דקות עד שמתרכך. מוסיפים פלפלים, מטגנים קלות ואז מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן. מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים עד שכל הירקות מתרככים, ממליחים ומפלפלים.

מצננים היטב.

2. מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את חומרי תערובת הגבינות בקערה למרקם אחיד.

3. מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית בשמן זית, מפזרים פירורי לחם ומנערים.

4. מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית התבנית. מסדרים מעל מחצית מהירקות ויוצקים שליש מתערובת הגבינות.

5. מסדרים שכבה נוספת: 3 עלי לזניה, יתרת הירקות ושליש מתערובת הגבינות. מניחים את יתרת עלי הלזניה, יוצקים את יתרת תערובת הגבינות. מכסים ברדיד אלומיניום את התבנית ואופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות.

6. מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את גבינת הפרמזן ואופים כ- 5-8 דקות נוספות ללא כיסוי עד להזהבה.

 

טיפ השף:

במתכונים שבהם אופים או מבשלים ירקות של "סנפרוסט", אין צורך בחליטה מוקדמת לפני השימוש - ירקות אלו עוברים בישול ראשוני לפני האריזה.

דיאטנית תנובה ממליצה ללזניה ירקות, קוטג' וגבינות

הברוקולי הוא הירק העשיר ביותר בפיטוכימיקלים - תרכובות שאינן נהרסות בבישול וידועות ביכולת ההגנה שלהן מפני מחלות.

דרגו
חזרה למתכונים לילדים