- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
לזניה ירקות, קוטג' וגבינות
2014-09-29 הברוקולי הוא הירק העשיר ביותר בפיטוכימיקלים - תרכובות שאינן נהרסות בבישול וידועות ביכולת ההגנה שלהן מפני מחלות.מידע כללי
ציון גולשים:
5 מתוך 5
דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
12-15 מנות
זמן הכנה:
שעה ורבע
המצרכים הדרושים ללזניה ירקות, קוטג' וגבינות
- חבילת עלי לזניה (לא מבושלים)
- לתערובת הירקות:
- 1 חבילה תפרחת ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים של סנפרוסט
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף וקצוץ גס
- 2 פלפלים חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1 ס"מ
- פלפל שחור גרוס
- לתערובת הגבינות:
- 2 גביעים קוטג' "תנובה" 5% מופחת נתרן
- 300 גרם (11/2 שקיות) פתיתי עמק "השף הלבן"
- 411 גרם (קופסה קטנה) עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות!)
- 3 ביצים טרופות
- 1/4 כוס פירורי לחם
- פלפל שחור גרוס
- לציפוי:
- 50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן של "השף הלבן"
אופן הכנה ללזניה ירקות, קוטג' וגבינות
1. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ- 5 דקות עד שמתרכך. מוסיפים פלפלים, מטגנים קלות ואז מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן. מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים עד שכל הירקות מתרככים, ממליחים ומפלפלים.
מצננים היטב.
2. מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את חומרי תערובת הגבינות בקערה למרקם אחיד.
3. מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית בשמן זית, מפזרים פירורי לחם ומנערים.
4. מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית התבנית. מסדרים מעל מחצית מהירקות ויוצקים שליש מתערובת הגבינות.
5. מסדרים שכבה נוספת: 3 עלי לזניה, יתרת הירקות ושליש מתערובת הגבינות. מניחים את יתרת עלי הלזניה, יוצקים את יתרת תערובת הגבינות. מכסים ברדיד אלומיניום את התבנית ואופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות.
6. מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את גבינת הפרמזן ואופים כ- 5-8 דקות נוספות ללא כיסוי עד להזהבה.
טיפ השף:
במתכונים שבהם אופים או מבשלים ירקות של "סנפרוסט", אין צורך בחליטה מוקדמת לפני השימוש - ירקות אלו עוברים בישול ראשוני לפני האריזה.
דיאטנית תנובה ממליצה ללזניה ירקות, קוטג' וגבינות
הברוקולי הוא הירק העשיר ביותר בפיטוכימיקלים - תרכובות שאינן נהרסות בבישול וידועות ביכולת ההגנה שלהן מפני מחלות.
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.