- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
מרק כדורי בשר ונודלס
2014-09-29 חשוב לשלב בשר בקר בתפריט של ילדים. בבשר בקר יש כ- 18 נתחים, מחציתם מכילים עד 5% שומן וחלקם אף מכיל פחות שומן מעוף.מידע כללי
ציון גולשים:
4 מתוך 5
דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשר
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
שעה ורבע
המצרכים הדרושים למרק כדורי בשר ונודלס
- לקציצות:
- 150 גרם בשר עוף טחון
- 150 גרם בקר טחון "אדום אדום""
- 1 שן שום כתושה
- כף וחצי פנקו/ פירורי לחם
- 1/2 בצל מגורר חתוך דק
- כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- כוסברה קצוצה (לא חובה)
- למרק:
- 5 גיבעולי בצל ירוק חתוכים (כולל החלק הלבן)
- 1 כוס אפונת גינה "סנפרוסט"
- 2 קישואים חתוכים דק
- 1 גמבה אדומה
- 3 גזרים
- 1/2 בצל סגול
- 3/4 כוס כרוב לבן, קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- 4 כוסות מים כף וחצי רוטב טריאקי "אוליביה"
- 50 גרם איטריות ביצים (מבושלות לפי הוראות היצרן)
אופן הכנה למרק כדורי בשר ונודלס
1. מערבבים את העוף והבקר עם פירורי הלחם, הבצל, הג'ינג'ר והשום. לשים לעיסה אחידה, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2. להכנת המרק: חותכים את הירקות לקוביות בינוניות ומחלקים ל- 3 מנות. בסיר גדול מחממים 1 כף שמן זית ומקפיצים כל מנת ירקות כ- 2 דקות. ניתן להוסיף שמן לטיגון במידת הצורך.
3. מעבירים את הירקות לסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
4. בעזרת כפית רטובה יוצרים כדורים קטנים של בשר, ובעזרת אצבע מורידים לתוך סיר המרק.
5. מבשלים 15 דקות על סף רתיחה על אש קטנה. מגישים בקערה אישית עם נודלס, מתבלים ברוטב טריאקי ובמעט כוסברה.
טיפ השף:
אין צורך להוסיף ביצה לתערובת הבשר, ניתן ללוש היטב ולחבר את המסה בעזרת חלבוני הבשר.
דיאטנית תנובה ממליצה למרק כדורי בשר ונודלס
חשוב לשלב בשר בקר בתפריט של ילדים. בבשר בקר יש כ- 18 נתחים, מחציתם מכילים עד 5% שומן וחלקם אף מכיל פחות שומן מעוף.
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.