נגישות

פנקייק מלוח עם גבינה צפתית וירקות

2014-09-29 כדאי להשקיע באופן ההגשה. כמו כולנו, גם ילדים "אוכלים עם העיניים" ויאכלו יותר בשמחה מנה שהיא אסתטית וצבעונית.

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
30 דקות

המצרכים הדרושים לפנקייק מלוח עם גבינה צפתית וירקות

אופן הכנה לפנקייק מלוח עם גבינה צפתית וירקות

1. מעבירים את הביצה, החלב והשמן לקערת ערבוב בינונית. בעזרת מטרפה טורפים לאט עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה. מוסיפים את הקמח בהדרגה על מנת למנוע גושים.
2. מחממים מחבת טפלון נקייה לחום בינוני. לאחר שהמחבת מתחממת, יוצקים בעזרת מצקת עיגולים בינוניים מהבלילה אל המחבת. יש לשמור על מרווח 2-3 ס"מ בין עיגולי הפנקייקים במחבת.
3. לאחר טיגון של כחצי דקה, מטביעים מעל כל פנקייק קוביות גבינה צפתית.
4. הופכים את הפנקייקים בעזרת כף טיגון מחורצת (תרווד) שטוחה, ומטגנים עוד דקה.

 

להגשה:
5. חותכים את הפלפל האדום לרצועות ואת המלפפון פורסים לפרוסות בינוניות.
6. מעבירים את הירקות לצלחת ומעל מפזרים מעט מלח ויוצקים כפית שמן זית.
7. מגישים את הפנקייקים חמים, בליווי הירקות הטריים.
 

טיפ השף:

בהכנת פנקייקים חשוב לשמור על להבת אש נמוכה. להבה גבוהה גורמת לבועות גדולות בפנקייק ואז הפנקייק נאפה מבחוץ אך לא מבפנים.

דיאטנית תנובה ממליצה לפנקייק מלוח עם גבינה צפתית וירקות

כדאי להשקיע באופן ההגשה. כמו כולנו, גם ילדים "אוכלים עם העיניים" ויאכלו יותר בשמחה מנה שהיא אסתטית וצבעונית.

דרגו
חזרה למתכונים לילדים