נגישות

סלט תפוחי אדמה בשמנת

2014-09-30 סלט תפוחי־אדמה אהוב על כולם. כאן הוא עשוי ברוטב קליל של שמנת חמוצה ומתובל בחרדל ובמעט רוטב צ'ילי מתוק. הצעירים בקבוצת הגיל יכולים לקלוף את תפוחי האדמה המבושלים (המצוננים!) ולעזור בהכנת רוטב השמנת ובערבוב הסלט. ילדים בוגרים יותר יכולים גם לחתוך את מרכיבי הסלט.
סלט תפוחי אדמה בשמנת

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
6
זמן הכנה:
15 דקות, בנוסף לזמן הבישול והצינון

המצרכים הדרושים לסלט תפוחי אדמה בשמנת

  • 1 כף רוטב רוטב צ'ילי מתוק
  • מעט פלפל לבן טחון
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן הכנה לסלט תפוחי אדמה בשמנת

1. רוחצים היטב את תפוחי האדמה, שמים אותם בסיר, מכסים בהרבה מים, מוסיפים 2 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים. משך הבישול תלוי בזן ובגודל - תפוחי האדמה מוכנים כאשר להב סכין שננעץ לתוכם חודר למרכז בקלות. מסירים מהאש, שופכים את המים הרותחים ושוטפים את תפוחי האדמה במים קרים כדי לעצור את הבישול. מסננים ומצננים.
2. שמים את לקט האפונה והגזר בסיר, מוסיפים כוס מים וקורט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות. מסירים מהאש, שופכים את המים ומכסים במים קרים. מסננים היטב ומעבירים לקערת ערבוב גדולה. מצננים.
3. קולפים את תפוחי האדמה - הקליפה יורדת בקלות במשיכה. נעזרים בקצה כפית קטנה כדי להוציא את הנקודות הכהות של ה"עיניים".
4. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל בינוני ומעבירים לקערת הערבוב. חותכים את המלפפונים החמוצים לקוביות קטנות (בגודל קוביות הגזר) ומוסיפים לקערה.
5. בקערית קטנה טורפים יחד שמנת, מיץ לימון, חרדל ורוטב צ'ילי. מתבלים במעט פלפל. יוצקים את הרוטב על הירקות שבקערת הערבוב, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים בזהירות בכף. טועמים ואם יש צורך, מתבלים במעט מלח. מכסים ושומרים במקרר עד להגשה.

 

טיפ השף:
- מי שרוצה לחסוך עוד קצת באחוזי השומן, יכול להכין את הסלט עם שמנת חמוצה קלה 9% שומן.
- לסלט פרווה, שמתאים גם לרגישים ללקטוז, מחליפים את השמנת החמוצה ב־4 כפות מיוקל שמן זית 5% שומן.

דרגו
חזרה למתכונים לילדים