נגישות

ספגטי עם כדורי בשר

2014-09-30 באופן כללי, בקר מכיל יותר ברזל מעוף ומהודו, ובהחלט ניתן לשילוב אפילו במרק הראשון לתינוקות.
ספגטי עם כדורי בשר

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
שעה

המצרכים הדרושים לספגטי עם כדורי בשר

  • 1/2 חבילת פסטה
  • לקציצות: 250 גרם בשר בקר​ טחון "אדום אדום"
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • כפית פטרוזיליה טריה קצוצה
  • לרוטב:בצל גדול קצוץ דק מאוד
  • 2 שיני שום בינוניות כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • כף רסק עגבניות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס מים
  • מלח ופלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית אורגנו יבש או טרי
  • 1/2 כוס אפונה טרייה חלוטה

אופן הכנה לספגטי עם כדורי בשר

1. מערבבים את הבשר עם התבלינים והפטרוזיליה לתערובת אחידה.
2. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים עד כמה שניתן ומכניסים למקרר.
3. מטגנים את הבצל והשום במחבת חמה עם שמן זית עד להזהבה מלאה.
4. מוסיפים למחבת בעדינות את הכדורי הבשר. מטלטלים את המחבת קלות מדי פעם עד להשחמה קלה של כדורי הבשר. מוסיפים את רכיבי הרוטב, מתבלים ומביאים לרתיחה קלה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 30 עד 40 דקות עד שהרוטב יסמיך מעט.

5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה.
6. מניחים בצלחת עמוקה את הפסטה, עליה יוצקים את הרוטב עם כדורי הבשר ומעל את האפונה הירוקה.

טיפ השף:

את מרכיבי הרוטב מומלץ לערבב בקערה בצד ולהוסיף ביחד לכדורי הבשר.

דיאטנית תנובה ממליצה לספגטי עם כדורי בשר

באופן כללי, בקר מכיל יותר ברזל מעוף ומהודו, ובהחלט ניתן לשילוב אפילו במרק הראשון לתינוקות.

דרגו
חזרה למתכונים לילדים