נגישות

עוגת גבינה

2014-09-30 לקרם הגבינה מרקם חלקלק וטעם שמנת עשיר, למרות שהוא עשוי מגבינות 5%. עוגה קלת־הכנה על בסיס בצק פריך מוכן.
עוגת גבינה

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
16
זמן הכנה:
15 דקות, זמן אפייה: 45-50 דקות

המצרכים הדרושים לעוגת גבינה

  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות גדושות רכז תפוזים קפוא

אופן הכנה לעוגת גבינה

​1. מחממים תנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). משמנים היטב תבנית מלבנית 28x18 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה (מטרת השימון להבטיח שהנייר ייצמד היטב לתבנית. אין צורך לשמן את הנייר עצמו).
2. פותחים את גליל הבצק המופשר וחותכים לשניים (להכנת העוגה משתמשים בחצי גליל בלבד.) כיוון שרוחבו של עלה הבצק (רוחב הגליל) הוא 24 ס"מ בלבד, צריך לרדד אותו מעט ולמתוח אותו ל־30 ס"מ, כדי שיתאים לאורך התבנית.
3. מרימים את עלה הבצק המרודד ומניחים בתבנית המרופדת. מהדקים את הבצק לדופנות התבנית. דוקרים את בסיס הבצק במזלג לאורכו ולרוחבו ומהדקים אליו מלבן של רדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי מטה), שגודלו מספיק לכיסוי הבצק כולו. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 12 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות) ואופים את הבצק במשך 6 דקות נוספות, או עד שיזהיב קלות.
4. בינתיים, טורפים יחד בקערה גבינת שמנת, גבינה לבנה, סוכר, תמצית וניל, רכז תפוזים וקליפת לימון עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים קורנפלור וביצים וטורפים היטב לתערובת חלקה.
5. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים את תערובת הגבינה לתוך קלתית הבצק. מחזירים לתנור ואופים במשך 30 דקות, עד שתערובת הגבינה מתייצבת.
6. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לגמרי. מכסים ומקררים במשך 6 שעות לפחות.


טיפ השף:
- אפשר לעטר את העוגה בפירות צבעוניים, כמו דובדבנים, תותי שדה, או פרי אחר שבעונה. הפירות מוסיפים לעוגה גם טעם וגם יופי. מטעמי בטיחות, אין להגיש דובדבנים לא מגולענים לילדים מתחת לגיל 5.
- עוגות גבינה נוטות "לספוג" ריח ממאכלים וממזונות אחרים שבמקרר, ולכן חשוב להקפיד לכסות אותן היטב בכיסוי אטום לאוויר.


טיפ הדיאטנית:
עוגת גבינה, מעצם היותה עוגה, שייכת למחלקת הממתקים, שבהם כדאי להמעיט. אך אם כבר גלשנו למחלקה, עוגת גבינה היא בחירה מועדפת, היות שהיא מכילה גם לא מעט מרכיבים בעלי ערך תזונתי כגון חלבון איכותי וסידן.

דרגו
חזרה למתכונים לילדים