- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
עוף ואורז בסגנון סיני מהיר
2014-09-30 בשילוב עם ירקות - זוהי מנה המהווה ארוחה שלמה ומאוזנת.
מידע כללי
ציון גולשים:
4 מתוך 5
דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
3-4 מנות
זמן הכנה:
40 דקות
המצרכים הדרושים לעוף ואורז בסגנון סיני מהיר
- 1 חזה עוף חתוך לרצועות
- 1 ביצה "תנובה"
- 1 כף מים
- 1 כפית שמן קנולה/ זית
- 1 בצל קצוץ לקוביות
- 3/4 כוס אורז לבן
אופן הכנה לעוף ואורז בסגנון סיני מהיר
1. מרתיחים סיר עם ליטר וחצי מים בתוספת חצי כפית מלח. לאחר הרתיחה מוסיפים את האורז ומבשלים כ- 20 דקות לערך.
2. מסננים ומצננים במים קרים.
3. מסננים שוב, מחממים את שמן הקנולה/זית, טורפים את הביצה היטב בכוס עם כף המים ובתיבול קורט מלח.
4. צולים את הביצה לחביתה הפוכה ומצננים מעל צלחת.
5. חותכים את החביתה לרצועות לא עבות.
6. מחממים 2 כפות שמן קנולה ומקפיצים את רצועות חזה העוף לצלייה של 4-5 דקות, שיהיה צלוי ומוכן. מוציאים חם לצלחת בצד.
7. מוסיפים כף שמן קנולה וצולים את הבצל להשחמה קלה של 3 דקות.
8. מוסיפים את האורז ואת חזה העוף ומתבלים בקורט מלח, סויה ורוטב צ'ילי מתוק. מוסיפים את החביתה ומערבבים תוך כדי צלייה לחיבור המנה. מגישים חם.
טיפ השף:
הבחירה באורז מבושל ולא באורז מאודה אינה מקרית. מרקם המנה לח ומתאים יותר לאורז מבושל.
דיאטנית תנובה ממליצה לעוף ואורז בסגנון סיני מהיר
בשילוב עם ירקות - זוהי מנה המהווה ארוחה שלמה ומאוזנת.
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.