נגישות

עוף ותפוחי אדמה בתנור

2014-09-30 כשיוצאים לפיקניק אפשר להגיש לילדים גם עוף קר או לפרוס אותו לפרוסות ולשלבו בתוך כריך.​
עוף ותפוחי אדמה בתנור

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
שעה

המצרכים הדרושים לעוף ותפוחי אדמה בתנור

  • 4 כרעי עוף
  • 1 בצל גדול פרוס
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • קורט פפריקה חריפה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה גס
  • 1/2 כפית מיורן קצוץ
  • 1 כף תבלין גריל עוף
  • קורט מלח גס
  • 1/3 כוס שמן זית​

אופן הכנה לעוף ותפוחי אדמה בתנור

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות. חותכים את הבצל לרבעים, שמים את העוף ותפוחי האדמה בקערה גדולה ושופכים מעל את התבלינים.
3. מוסיפים שמן זית ומעסים את העוף  והירקות היטב.
4. מסדרים תבנית עם נייר אפייה ומסדרים את העוף ואת תפוחי האדמה והבצל כשכבה אחת.
5. מכניסים לתנור ל- 45 דקות או עד שמשחים. מגישים חם.

 

טיפ השף:

בעת תיבלון העוף, מומלץ למרוח בעיקר מתחת לעור.​

דיאטנית תנובה ממליצה לעוף ותפוחי אדמה בתנור

כשיוצאים לפיקניק אפשר להגיש לילדים גם עוף קר או לפרוס אותו לפרוסות ולשלבו בתוך כריך.​

דרגו
חזרה למתכונים לילדים