- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
קציצות בקר עם טחינה
2014-09-30 ספיגת הברזל מבשר בקר היא הטובה ביותר. בשר בקר עשיר גם באבץ, ויטמין B12, סלניום וניאצין.
מידע כללי
ציון גולשים:
4 מתוך 5
דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
שעה
המצרכים הדרושים לקציצות בקר עם טחינה
- 1 עגבנייה גדולה קצוצה
- 1 בצל לבן קצוץ
- כף צנובר קלוי
- מעט שמן קנולה
- 500 גרם בקר טחון טרי "אדום אדום"
- 2 קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- חצי כפית כמון
- ביצה "תנובה", טרופה
- כף פרורי לחם
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- חצי כפית שום כתוש
- 2 כפות טחינה גולמית
אופן הכנה לקציצות בקר עם טחינה
1. קוצצים את הצנובר. מחממים מחבת קטנה, מוסיפים כף שמן קנולה וצולים את הבצל ל- 5 דקות. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה והצנובר וצולים לעוד 3-4 דקות תוך ערבוב. מצננים.
2. בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי הגלם לעיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3. מרטיבים את כפות הידיים בין כל קציצה, יוצרים כדורים לא גדולים דחוסים היטב. פוחסים מעט. מניחים את כל הקציצות מעל מגש או צלחת שטוחה רחבה.
4. מחממים מחבת רחבה לצלייה עם שכבת שמן קנולה לחום בינוני. צולים את הקציצות כ- 3 דקות מצד אחד, הופכים וצולים לעוד 2 דקות מהצד השני. יש להוסיף מעט שמן ולחמם בין טיגון לטיגון.
5. מוציאים את הקציצות לאחר הטיגון אל מעל צלחת שמעליה נייר סופג.
טיפ השף:
יש לשמור על חום שמן בינוני. אם חום השמן יהיה נמוך מידיי הקציצות לא יטוגנו מספיק טוב והן תספוגנה המון שמן. אם חום השמן יהיה גבוה מידיי הקציצות ישרפו מבחוץ.
אהבתם את המתכון? אתם מוזמנים להכנס גם אל עמוד הקציצות של מאמא עוף
דיאטנית תנובה ממליצה לקציצות בקר עם טחינה
ספיגת הברזל מבשר בקר היא הטובה ביותר. בשר בקר עשיר גם באבץ, ויטמין B12, סלניום וניאצין.
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.