נגישות

קראמבל פירות העונה ויוגורט

2014-09-29 המתכון מתאים כארוחת ארבע מתוקה, מזינה ובריאה.​

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
6-8 מנות
זמן הכנה:
כחצי שעה

המצרכים הדרושים לקראמבל פירות העונה ויוגורט

אופן הכנה לקראמבל פירות העונה ויוגורט

1. מחממים תנור ל- 190 מעלות.

2. מערבבים בקערה את שיבולת השועל (קוואקר), הקמח, הסוכר וקוביות החמאה עד לאיחוד כל החומרים.
3. מפזרים את תערובת הפירורים בשכבה דקה על תבנית שרופדה בנייר אפייה. אופים עד הזהבה כ- 10 דקות. בזמן שפירורי הקראמבל נאפים, ניגשים להכנת הפירות.
4. במחבת חמה ממיסים חלק מכמות הסוכר עד שהוא הופך לנוזל ואז ממשיכים ומוסיפים את יתרת הסוכר עד שהוא מקבל צבע ענברי שקוף. מוסיפים כפית חמאה עד לאיחוד עם הקרמל.
5. מוסיפים תפוחים ונקטרינות ומטגנים את הפירות כ- 2 דקות. מעבירים את הפירות עם הנוזלים לצלחת לקירור.

6. יוצקים לכוס שקופה/קערה מעט מתערובת הקראמבל, כף מתערובת הפירות ומכסים ביוגורט. חוזרים על סדר הפעולות פעם נוספת ומקשטים עם רוטב הקרמל. ניתן להגיש חם או קר.

 

טיפ השף:

המתכון הקלאסי של הקראמבל הוא אפייה משולבת של הפירות עם פירורי הבצק. במתכון שלנו יש טוויסט קטן באופן הרכבת המנה, שהופך אותה לחגיגית ומיוחדת.

דיאטנית תנובה ממליצה לקראמבל פירות העונה ויוגורט

המתכון מתאים כארוחת ארבע מתוקה, מזינה ובריאה.​

דרגו
חזרה למתכונים לילדים