נגישות

רוטב אלפרדו דל שומן

2014-09-30 גרסה קלה לרוטב הפסטה האיטלקי המוכר והאהוב. כך תוכלו ליהנות מהטעם הנהדר בלי לחשוש מקלוריות מיותרות. הכמות שבמתכון מספיקה ל־500 גרם פסטה יבשה, מבושלת.
רוטב אלפרדו דל שומן

מידע כללי

ציון גולשים:
דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
6-8
זמן הכנה:
5 ד', זמן בישול: 8 ד' + זמן בישול הפסטה

המצרכים הדרושים לרוטב אלפרדו דל שומן

  • 3-2 כפות (15-10 גרם) פתיתי "גבע־פרמזן" להגשה
  • קורט נדיב מאוד של אגוז מוסקט מגורר טרי
  • 2 כפיות מחוקות קורנפלור
  • 2 כפות מים
  • ¼ כפית פלפל לבן טחון
  • מלח

אופן הכנה לרוטב אלפרדו דל שומן

1. מביאים את השמנת עם המוסקט המגורר לרתיחה בסיר בינוני מעל להבה בינונית־נמוכה. בוללים את הקורנפלור במים ובוחשים לתוך השמנת. מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה. 
2. מסירים את התערובת מהאש ומערבבים לתוכה את גבינת העזים ואת פתיתי הפרמזן. בוחשים מעל להבה נמוכה בלי להרתיח עד שפתיתי הפרמזן נמסים והתערובת חלקה וסמיכה. מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם ומערבבים היטב.

 

להגשה:
יוצקים את הרוטב החם על פסטה מבושלת, או מקפיצים את הפסטה בתוכו. זורים למעלה מעט פתיתי פרמזן ומגישים מיד.

דרגו
חזרה למתכונים לילדים