נגישות

רוטב פטריות בשמנת

2014-09-30 רוטב פטריות קליל ועדין, מתאים לילדים ולמבוגרים כאחד. הכמות שבמתכון מספיקה ל־500 גרם פסטה יבשה, מבושלת.
רוטב פטריות בשמנת

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
6-8
זמן הכנה:
10 ד', זמן בישול: 10 ד' בנוסף לזמן בישול הפסטה

המצרכים הדרושים לרוטב פטריות בשמנת

  • קליפה מגוררת מחצי לימון צהוב
  • ½1 כפיות מחוקות קורנפלור
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • פלפל טחון טרי
  • מלח
  • מעט פטרוזיליה קצוצה לעיטור

אופן הכנה לרוטב פטריות בשמנת

1. מנגבים את הפטריות במטלית לחה. חותכים את הגבעולים וקוצצים אותם דק־דק. פורסים את כובעי הפטריות לפרוסות בעובי 3-2 מ"מ.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה בעלת ציפוי מונע־הידבקות. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים תוך ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים את גבעולי הפטריות הקצוצים ומטגנים תוך בחישה מעל להבה גבוהה במשך 3 דקות. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת ואת הפטריות הפרוסות וממשיכים לערבב ולטגן במשך 3-2 דקות, רק עד שהפטריות משנות את צבען ומתרככות מעט.
3. בוזקים את הקורנפלור על הפטריות ומערבבים במשך חצי דקה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב. יוצקים פנימה את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה תוך ערבוב. מבשלים ומערבבים במשך 3 דקות נוספות, מעל להבה בינונית, עד שהרוטב מסמיך. מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם.

 

להגשה:
יוצקים את הרוטב החם על פסטה מבושלת, או מקפיצים את הפסטה בתוכו. זורים למעלה פטרוזיליה קצוצה.

 

טיפ השף:
אפשר להשתמש כמעט בכל סוג של פטריות טריות והכי טוב לערבב 3-2 סוגים.

דרגו
חזרה למתכונים לילדים