נגישות

רצועות פיצה פיתה

2014-09-29 מתכון קל להכנה וטעים במיוחד. כל מתכון שמכיל גבינה צהובה הינו עשיר בסידן.​

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
2 מנות
זמן הכנה:
15 דקות

המצרכים הדרושים לרצועות פיצה פיתה

  • עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס זיתים שחורים קצוצים
  • כפית אורגנו מיובש.
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן חסה חתוכה לרצועות
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות גדולות

אופן הכנה לרצועות פיצה פיתה

1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
2. מניחים פיתה על קרש עבודה וחותכים סביב עם סכין על מנת לפתוח את כל הפיתה. מורחים קטשופ על צד אחד של הפיתה ומניחים 2 פרוסות גבינה צהובה.

3. מעל לגבינה הצהובה מפזרים חצי מקוביות העגבנייה, חצי מכמות הזיתים, מעט אורגנו וטונה. על החצי השני של הפיתה מורחים מעט שמן זית וסוגרים את הפיתה עם החלק העליון. מורחים גם על החלק העליון שמן זית.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
5. חותכים בלחיצה קלה עם סכין גדולה את הפיתה לרצועות ברוחב 4 ס"מ. מעבירים את רצועות הפיתה אל מעל התבנית במרווחים קלים.
6. מורחים כל רצועת פיתה בשמן זית.
7. צולים בתנור החם להשחמה כ- 10 דקות עד שהפיתה מזהיבה.

טיפ השף:

ניתן לגוון את המתכון עם טונה מסוננת ופלפלים חתוכים לקוביות קטנות​.

דיאטנית תנובה ממליצה לרצועות פיצה פיתה

מתכון קל להכנה וטעים במיוחד. כל מתכון שמכיל גבינה צהובה הינו עשיר בסידן.​

דרגו
חזרה למתכונים לילדים