נגישות

שווארמה פרגיות

2014-09-30 חזה עוף הינו דל יחסית בשומן (עד 5% שומן ב- 100 גרם)​
שווארמה פרגיות

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
שעתיים למשרה + 20 דקות

המצרכים הדרושים לשווארמה פרגיות

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים פרוסים לחצאי טבעות, לא מאוד עבות
  • 1 כפית שום כתוש​

אופן הכנה לשווארמה פרגיות

1. מניחים את הפרגיות על צלחת רחבה, מפזרים משני צידי הפרגיות מתערובת התיבול עד כדי כיסוי לא גס. מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר למשך שעתיים.
2. מחממים שמן זית במחבת כבדה, צולים את הפרגיות כ- 2-3 דקות מכל צד ומצננים (הפרגיות לא צריכות להיות צלויות לגמרי).
3. חותכים את הפרגיות הצלויות לנתחים שטוחים.
4. מחממים באותה המחבת עם מעט שמן זית וצולים את הבצל עד להזהבה, מתבלים בכף תערובת תיבול לשווארמה ושום וצולים לעוד דקה תוך ערבוב.
5. מוסיפים את הפרגיות המתובלות, צולים ביחד כ- 2 דקות עד למוכנות מלאה של השווארמה תוך ערבוב​.

 

טיפ השף:

להענקת טעם אותנטי, יש להוסיף קובייה קטנה וקצוצה של שומן כבש.

דיאטנית תנובה ממליצה לשווארמה פרגיות

חזה עוף הינו דל יחסית בשומן (עד 5% שומן ב- 100 גרם)​

דרגו
חזרה למתכונים לילדים