נגישות

שקשוקה רטטוי משודרגת

2016-01-17 שקשוקה עשירה עם רוטב אדום מבעבע וטאץ' של גבינה בולגרית שעושה את כל ההבדל. צפו בשדרוג החורפי שלנו לאחת המנות הכי משפחתיות שיש.

מידע כללי

ציון גולשים:
דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
35 דקות

המצרכים הדרושים לשקשוקה רטטוי משודרגת

  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות   
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות 
  • 1 זוקיני, חתוך לקוביות קטנות
  • 10 עגבניות שרי אדומות, חצויות   
  • 1-2 כפות שמן זית 
  • טימין
  • 1 כוס עגבניות תמר מרוסקות/ מגוררות ללא קליפתן 
  • 1-2 כף רסק עגבניות 
  • מים (רבע/חצי כוס)
  • 2 שיני שום, כתושות 
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה 

אופן ההכנה לשקשוקה רטטוי משודרגת

מחממים תנור על 200 מעלות.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ושמים מעל את קוביות הירקות.  
מערבבים את הירקות בשמן זית, מלח, פלפל ותימין.
אופים עד שהירקות מתרככים וקלויים (20-25 דק׳), מערבבים פעם אחת את הירקות בתנור בתוך התבנית.
במחבת מחממים שמן ומוסיפים את הירקות הקלויים, מערבבים ומוסיפים  את העגבניות המרוסקות, הרסק, מים, שום כתוש, פפריקה מתוקה/חריפה, תבלינים ומערבבים.
מביאים לרתיחה (טועמים ומתקנים תיבול) ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט ומוסיפים את הביצים.  
מכסים את המחבת במכסה, ומבשלים עד לעשיית הביצים בדרגה הרצויה.
מורידים מהאש, מפזרים גבינת בולגרית ועלי בזיליקום ומגישים חם לצד לחם טרי.  
דרגו
חזרה למתכונים לילדים