נגישות

טיפים - בית בריא

ההמלצות התזונתיות של ארגון הבריאות העולמי הן עד כפית מלח ביום

ההמלצות התזונתיות של ארגון הבריאות העולמי הן עד כפית מלח ביום

כ- 5 גרם מלח שווי ערך ל 2 גרם נתרן (כולל מהמזון ולא רק תוספת מהמלחיה)

זאת באמצעות קריאת רשימת הרכיבים. מודעות לנוכחות הסוכר במוצרים אלו היא מפתח להפחתת סוכר כוללת בתפריט

לפני הגשת מנת דג או שניצל כדאי לטפטף עליהם מיץ לימון ולזרות פלפל שחור/ לבן להדגשת הטעם

על כן יש חשיבות למיקום הסוכר ברשימה. אם הסוכר מצוין מבין הראשונים ברשימה ניתן להסיק שהמוצר מכיל הרבה ממנו.. וההיפך

כגון: סירופ תירס, סוכר חום, פרוקטוז, דבש ועוד – כלם סוכרים

אכלו אותו בשלמותו. 1 כוס מיץ= 3 יחידות פרי

לא משנה כמה סוכר אתם מוסיפים כעת- אפשר פחות. מילת המפתח- בהדרגה

הפחיתו בהדרגה את כמות הסוכר המצוינת במתכון

ההמלצות התזונתיות הן עד 5 כפיות סוכר ביום (כולל זה הנמצא במוצרי מזון ולא רק מתוספת).

הפחתה של כפית סוכר ביום תפחית לך כ-7000 קלוריות בשנה שהם כ 1 ק"ג ממשקלך

ההבדל הוא בתהליך הזיקוק אך לא בהשפעותיו על גופנו.

מומלץ לבחור "מנה מתוקה" שידוע לכם שיש בה סוכר, ואף את הכמות בה. לדוגמא- כפית ריבה/דבש= כפית סוכר

ניתן לקלות ירקות "קשים" פרוסים כגון קישוא, דלעת, גזר ולשוות להם מראה ומרקם של חטיף

המהווה גורם מספר 1 להשמנה, במיוחד בילדים. הכי טוב מים. ניתן להוסיף עלי נענע או כמה טיפות לימון ליצירת טעם. אפשר ליצור משקה קר ביתי ע"י חליטת תה צמחים בטעם אהוב ולצנן

העדיפו מוצרי מזון דומים בעלי תכולה נמוכה יותר של נתרן.  "דל נתרן" משמעו עד 120 מ"ג נתרן ל 100 גרם מוצר

ניתן לקלות ירקות "קשים" כגון קישוא, דלעת, גזר ולשוות להם מראה ומרקם של חטיף

אפשר להשתמש בפלפל לתוספת טעם במקום המלח או במקום חלק ממנו

במקום תבלון במלח ואבקת מרק. ריחן, תימין, כוסברה, סלרי, בצל, שום, ג'ינג'ר, לימון- הם רשימה חלקית בלבד

כך ניתן לשלוט על כמות המלח שנמצאת בו

קראו את תוויות המזון. כמויות הנתרן נמצאות בטבלת הסימון התזונתי

המשמעות הינה שבמוצר יהיה לכל היותר 120 מ"ג נתרן ל 100 גרם מוצר. חפשו אותם על המדף

(מזונות משומרים ע"י מלח, חמוצים, זיתים, חטיפים, פיצוחים, דברי מאפה, אבקות מרק ותיבול, רטבים מוכנים וארוחות מוכנות)

תורידו את המלחיה מהשולחן

החליפות את תכנה בעשבי תיבול ותבלינים.

(מקל, אבקה או תמצית) או תוספת קינמון.