נגישות

ביצה עלומה וטחינה

2014-09-29 טחינה משומשום מלא הינה עשירה בסידן, ברזל, סיבים ומגוון רחב של ויטמינים ומינרלים. כף אחת של טחינה גולמית משומשום מלא מספקת כרבע מצריכת הסידן היומית המומלצת לפעוטות עד גיל 3.​

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
2 מנות
זמן הכנה:
20 דקות

המצרכים הדרושים לביצה עלומה וטחינה

  • קורט מלח
  • 2 פרוסות לחם קלויות ופרוסות לרצועות

אופן הכנה לביצה עלומה וטחינה

1. מרתיחים בסיר בינוני 1 ליטר מים. לאחר הרתיחה מוסיפים כ- 1/3 כוס חומץ. מנמיכים את האש לרתיחה עדינה.
2. שוברים את הביצה על מצקת, שופכים את תכולת הביצה מהמצקת לאט לתוך מרכז סיר המים הרותחים, כך שהחלמון יפול אל המים באמצע החלבון. לאחר כ- 2 דקות של בישול יעטוף החלבון את החלמון כגלימה בתוך מי הבישול. מבשלים 6 דקות.
3. מוציאים עם כף רשת לקערה עם מים קרים לצינון. מסננים ומייבשים קלות.

4. מעבירים את הטחינה הגולמית לקערה, מוסיפים את היוגורט וקורט מלח, מוסיפים 2-3 כפות מים וטורפים בעזרת מטרפה קטנה או מזלג לטחינה סמיכה.

5. מניחים בצלחת את הביצה, יוצקים כף מהטחינה ומוסיפים צנימים.


טיפ השף:

מומלץ להשתמש בביצים קרות מהמקרר מכיוון שהקור מייצב את החיבור של החלבון והחלמון בביצה.​

דיאטנית תנובה ממליצה לביצה עלומה וטחינה

טחינה משומשום מלא הינה עשירה בסידן, ברזל, סיבים ומגוון רחב של ויטמינים ומינרלים. כף אחת של טחינה גולמית משומשום מלא מספקת כרבע מצריכת הסידן היומית המומלצת לפעוטות עד גיל 3.​

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות