נגישות

גלגלי חביתה וגבינה

2014-09-29 דרך מהנה להגיש חביתה וגבינה - מטגנים חביתה דקה, מורחים עליה גבינה מתובלת, מגלגלים ופורסים לפרוסות נוחות לאחיזה באצבעות. גם ילדים בוגרים יותר ייהנו מגלגלי החביתה האלה
גלגלי חביתה וגבינה

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
2
זמן הכנה:
10 דקות, כולל זמן הטיגון

המצרכים הדרושים לגלגלי חביתה וגבינה

אופן הכנה לגלגלי חביתה וגבינה

1. מרפדים את הפנים של קערית קטנה בשני ריבועים מקופלים לשניים של נייר סופג לבן (4 שכבות נייר בסך הכול). מעבירים את הגבינה לקערית המרופדת ומשהים לספיגת עודפי הנוזלים עד גמר טיגון החביתה.
2. בקערה קטנה טורפים יחד ביצים וחלב..
3. מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע־הידבקות בקוטר 24 ס"מ מעל להבה בינונית־נמוכה. משמנים את פנים המחבת בחמאה. יוצקים פנימה את הביצים הטרופות ומטגנים עד שהצד התחתון מזהיב קלות והצד העליון מתחיל להיקרש. הופכים בזהירות ומטגנים במשך 20-15 שניות נוספות. הופכים את החביתה על צלחת גדולה או על קרש חיתוך, כשהצד שטוגן שני פונה למעלה.
4. בעזרת הנייר הופכים את הגבינה המנוקזת על החביתה ומורחים אותה בזהירות על כל שטח החביתה. מגלגלים את החביתה לגלילה הדוקה ופורסים לפרוסות ברוחב 2 ס"מ. מעבירים את הפרוסות לצלחות הגשה.

 

טיפ השף:
להכנת מנה אחת בלבד, מחלקים את הכמויות בשתיים ומשתמשים במחבת בקוטר 18 ס"מ.

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות