נגישות

חביתה מחייכת

2014-09-29 הביצה מהווה מקור לכולין אותו הגוף אינו יכול לייצר בכמות מספקת בעצמו. כולין הינו מרכיב חשוב במיוחד לתפקוד המוח ובריאותו.​
חביתה מחייכת

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
מנה אחת
זמן הכנה:
10 דקות

המצרכים הדרושים לחביתה מחייכת

  • 1 עגבניית שרי
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פטריית שמפיניון
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה גס

אופן הכנה לחביתה מחייכת

1.טורפים את הביצה בכוס ומטבלים בקורט מלח קטן.
2. מחממים במחבת טפלון קטנה שמן קנולה. מוסיפים את הביצה בשכבה אחידה וצולים לחצי דקה. משחררים את שולי החביתה עם טרווד והופכים.
3. כשהחביתה צלוייה מוציאים אותה לצלחת הגשה שטוחה ומעטרים בצורת פרצוף באופן הבא:
חוצים את השרי ומניחים כ- 2 עיניים (עם הצד החתוך בתוך החביתה), חוצים את הפטריה ומוסיפים כאף, חותכים את הפלפל ל- 3-4 רצועות עדינות ומסדרים כפה מחייך, ואת הפטרוזיליה מניחים כשיער מעל העיניים.​

 

טיפ השף:

ניתן לגוון ולהחליף לכל ירק אחר שהילד אוהב לאכול.

דיאטנית תנובה ממליצה לחביתה מחייכת

הביצה מהווה מקור לכולין אותו הגוף אינו יכול לייצר בכמות מספקת בעצמו. כולין הינו מרכיב חשוב במיוחד לתפקוד המוח ובריאותו.​

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות