נגישות

חביתיות תפוחי עץ וגבינה לבנה

2014-09-29 המנה מהווה ארוחה מלאה המשלבת בתוכה את רב קבוצות המזון: פחמימות, חלבונים, שומנים ואפילו פירות.כל חביתית מכילה כ- 30 מ"ג סידן.​

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
7-10 יחידות
זמן הכנה:
10 דקות

המצרכים הדרושים לחביתיות תפוחי עץ וגבינה לבנה

אופן הכנה לחביתיות תפוחי עץ וגבינה לבנה

1. מעבירים את כל חמרי הבלילה, למעט הקמח, לקערת ערבוב בינונית. 

2. טורפים לאט בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה. את הקמח מוסיפים בסוף בהדרגה, על מנת למנוע היווצרות גושים.
3. מחממים מחבת טפלון נקייה לחום בינוני. יש לשים לב לא לחמם יותר מידי את המחבת.
4. בעזרת מצקת מרק יוצקים כמות אחת מהבלילה אל המחבת החמה (אין צורך להשטיח את הבלילה לעיגול). לאחר 2 דקות הופכים את החביתיות אחת אחת והופכים באמצעות תרווד. משאירים לעוד דקה מעל המחבת. החביתיות יתפחו בשלב זה.
5. מוציאים את החביתיות התפוחות לצלחת.

 

טיפ השף:

מומלץ להכין את החביתיות בגודל של לביבות קטנות, כדי שהפעוטות יוכלו להחזיק אותן בידיים.

דיאטנית תנובה ממליצה לחביתיות תפוחי עץ וגבינה לבנה

המנה מהווה ארוחה מלאה המשלבת בתוכה את רב קבוצות המזון: פחמימות, חלבונים, שומנים ואפילו פירות.
כל חביתית מכילה כ- 30 מ"ג סידן.​

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות