נגישות

חביתת ירקות וגבינה

2014-09-29 ​משולשי החביתה האלה טעימים מאוד גם אחרי שהצטננו. כשהם מצטננים הם מתייצבים והופכים נוחים לאחיזה ביד, כמו שילדים אוהבים.
חביתת ירקות וגבינה

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
2-4
זמן הכנה:
15 דקות

המצרכים הדרושים לחביתת ירקות וגבינה

אופן הכנה לחביתת ירקות וגבינה

​1. שמים את הירקות המוקפאים בקערה ויוצקים עליהם 3 כוסות מים רותחים. משהים 5 דקות, מסננים היטב ומצננים.
2. מחממים את הגריל של התנור. קוצצים את הגזרים ואת פיסות השעועית הירוקה (שבירקות המעורבים) לחתיכות קטנות. בקערה קטנה טורפים את הביצים עם כף החלב.
3. ממיסים את החמאה במחבת קטנה מעל להבה בינונית. מוסיפים את הירקות המסוננים ומטגנים במשך 4-3 דקות. מערבבים מדי פעם בכף עץ.
4. מפסיקים לערבב. זורים את הגבינה המגוררת על הירקות ויוצקים עליהם את הביצה הטרופה. מטגנים בלי לבחוש מעל להבה בינונית־נמוכה עד שצדה התחתון של החביתה נקרש ומזהיב מעט (כדי לבדוק, מרימים את שולי החביתה בכף).
5. מניחים את המחבת עם החביתה במרחק 10 ס"מ מתחת לגריל החם (השאירו את הידית מחוץ לתנור) עד שהחביתה תופחת וצדה העליון מזהיב.
6. מחליקים את החביתה לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים פושר או צונן.

 

טיפ השף:
אין צורך בהוספת מלח - גבינת ה"עמק" תורמת מליחות מספקת.

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות