נגישות

לזניה ירקות, קוטג' וגבינות

2014-09-28 הברוקולי הוא הירק העשיר ביותר בפיטוכימיקלים - תרכובות המוכחות ביכולת ההגנה שלהן מפני מחלות. תרכובות אלו אינן נהרסות בבישול.

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
12-15 מנות
זמן הכנה:
שעה ורבע

המצרכים הדרושים ללזניה ירקות, קוטג' וגבינות

אופן הכנה ללזניה ירקות, קוטג' וגבינות

1. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ- 5 דקות עד שמתרכך. מוסיפים פלפלים, מטגנים קלות ואז מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן. מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים עד שכל הירקות מתרככים, ממליחים ומפלפלים.

2. מצננים היטב.

3. מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את חומרי תערובת הגבינות בקערה למרקם אחיד.

4. מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית בשמן זית, מפזרים אליה פירורי לחם ומנערים.

5. מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית. מסדרים מעל מחצית מהירקות ויוצקים שליש מתערובת הגבינות.

6. מסדרים שכבה נוספת: 3 עלי לזניה, יתרת הירקות ושליש מתערובת הגבינות. מניחים את יתרת עלי הלזניה, יוצקים את יתרת תערובת הגבינות. מכסים ברדיד אלומיניום את התבנית ואופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 165 מעלות.

7. מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את הפרמזן ואופים כ- 5-8 דקות נוספות ללא כיסוי עד להזהבה.

טיפ השף:

במתכונים שבהם אופים או מבשלים ירקות של "סנפרוסט", אין צורך בחליטה מוקדמת לפני השימוש, מכיוון שירקות אלו עוברים בישול ראשוני לפני האריזה.

דיאטנית תנובה ממליצה ללזניה ירקות, קוטג' וגבינות

הברוקולי הוא הירק העשיר ביותר בפיטוכימיקלים - תרכובות המוכחות ביכולת ההגנה שלהן מפני מחלות. תרכובות אלו אינן נהרסות בבישול.

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות