נגישות

מאפינס יוגורט וגזר

2014-09-29 לחמניות חטיף מתקתקות שמכילות קמח מלא, יוגורט וגזר.
מאפינס יוגורט וגזר

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
12
זמן הכנה:
15 דקות, זמן אפייה: 18-20 דקות

המצרכים הדרושים למאפינס יוגורט וגזר

  • ​½ כוס מים
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • ¼ כוס + 2 כפיות סוכר
  • 1 כוס (150 גרם) גזר גמדי מוקפא או גזר גמדי קטן במיוחד של "סנפרוסט"
  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס קמח מלא
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • קורט מלח

אופן הכנה למאפינס יוגורט וגזר

​1. בסיר קטן מרתיחים יחד ½ כוס מים, מיץ לימון ו־2 כפיות סוכר. מוסיפים את הגזר ומביאים שוב לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 4 דקות, עד שהגזרים מתרככים. מסננים את הגזרים ומצננים מעט.
2. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית שקעים ב־12 עטרות נייר לאפייה (עטרות מס' 4, או עטרות בקוטר 5-4.5 ס"מ).
3. קוצצים את הגזרים לחתיכות קטנות ומועכים אותם קצת במזלג - לא יותר מדי, כדי שלא יהפכו למחית.
4. מנפים יחד לקערה קמח, קמח מלא, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, מלח וחצי כוס הסוכר הנותרת. מערבבים במזלג ויוצרים גומה במרכז.
5. בקערה קטנה טורפים יחד יוגורט, חלב וביצה. מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים שוב.
6. יוצקים את תערובת היוגורט לגומה שבחומרים היבשים ומערבבים במזלג רק עד שכל החומרים היבשים נרטבים - התערובת לא צריכה להיות חלקה אלא להישאר גושית.
7. מוסיפים את חתיכות הגזר ומערבבים במזלג רק עד שהן מתפזרות בתערובת. היזהרו מערבוב יתר, שיפגום במרקם המאפינס.
8. מחלקים את התערובת בין עטרות הנייר ואופים במרכז התנור במשך 20-18 דקות, עד שפני המאפינס מזהיבים ומרכזן קפיצי למגע. מוציאים מהתנור, מחלצים את המאפינס מהשקעים ומעבירים לרשת מתכת לצינון.


טיפ השף:
- כדאי לשמור את  נוזלי הבישול של הגזר ולהוסיף אותם לתבשילים אחרים, כמו מרק, צלי קדירה, או רוטב.
- אפשר לעטוף כל מאפין לחוד בניילון דביק, לארוז בקופסה אטומה ולהקפיא. לפני הפשרה במיקרוגל יש להסיר את הניילון.​

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות