נגישות

מיני קציצות הודו, בקר ותרד

2014-09-28 בשר הודו מכיל ברזל ומהווה מקור מצוין לויטמין B12.​

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
4-6 מנות
זמן הכנה:
45 דקות

המצרכים הדרושים למיני קציצות הודו, בקר ותרד

  • 250 גרם בשר הודו טחון
  • 250 גרם בשר בקר טחון (נתחים המתאימים לקציצות הם צ'אך וכף, נתחים רזים אך עסיסיים)
  • פרורי לחם
  • מלח
  • פלפל
  • ביצה טרופה

אופן הכנה למיני קציצות הודו, בקר ותרד

1. מפשירים את התרד הקפוא.

2. מגרדים את הבצל והגזר מעל פומפייה דקה.
3. מחממים מחבת קטנה עם כף שמן קנולה וצולים ל- 2 דקות את הבצל והגזר. מוסיפים את התרד וצולים לעוד 2 דקות. מצננים.

4. מעבירים את ההודו והבקר הטחון לקערה רחבה. מוסיפים כף של פירורי לחם, קורט מלח, מעט פלפל שחור וביצה טרופה. מערבבים היטב ומוסיפים את הירקות הצלויים.
5. אוחזים ביד כמות מעיסת הבשר, כגודל כדור פינג פונג, ויוצרים כדורים דחוסים בין כפות הידיים. כל כדור פוחסים מעט. מניחים בצלחת את כל הקציצות המגולגלות. למניעת הדבקות הבשר לידיים יש להרטיב קלות את כפות הידיים בין קציצה לקציצה.
6. מחממים 4 כפות שמן קנולה במחבת רחבה לחום בינוני. צולים את הקציצות הקטנות לצבע שחום וצלוי. מצננים מעל נייר סופג.

 
טיפ השף:

מומלץ להגיש את הקציצות בקערה קטנה ולאפשר לפעוטות לאכול בידיים.

 

נהנתם מהמתכון? אתם מוזמנים להכיר עוד קציצות של מאמא עוף​

 

דיאטנית תנובה ממליצה למיני קציצות הודו, בקר ותרד

בשר הודו מכיל ברזל ומהווה מקור מצוין לויטמין B12.​

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות