- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
מרק פטריות עם גריסים
2014-10-01 מרק עשיר בטעמים, סמיך מאד, מזין ומשביע שמתאים לילדים ולהוריםמידע כללי
ציון גולשים:
4 מתוך 5
דרגת קושי:
קל
מס' מנות:
6
זמן הכנה:
60 דקות
המצרכים הדרושים למרק פטריות עם גריסים
- 1 כרישה גדולה קצוצה (או 2 קטנות)
- 3 סלסילות פטריות שמפיניון (או תערובת של שמפיניון ופורטובלו)
- 2-3 כפות שמן זית
- 6 כוסות מים
- 1/2 כוס גריסי פנינה
- מעט מלח ופלפל
- להגשה:
- יוגורט תנובה
אופן הכנה למרק פטריות עם גריסים
1. חותכים את הפטריות לרבעים או שמיניות (בהתאם לגודלן).
2. מכניסים את הכרישה הקצוצה לסיר גדול ומאדים בשמן מספר דקות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים פנימה את הפטריות ומאדים יחד 5-7 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
4. מוסיפים 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כרבע שעה.
5. מוסיפים פנימה את גריסי הפנינה וממשיכים לבשל עד לריכוך הגריסים (כ-30 דקות). מומלץ לבחוש מדי פעם כי לגריסים יש נטייה להידבק לתחתית. בשלב הזה ניתן לתבל בעד כפית מלח (תתחילו עם חצי כפית ותטעמו) ופלפל. המרק מוכן. אם רוצים מרק סמיך מאד ברמת נזיד, ניתן לטחון אותו בבלנדר מוט. אני טוחנת חלקית, כך שהמרק מקבל ״גוף״, אך עדיין נשארים חלקי פטריות שכיף לנגוס ולהרגיש את שילוב המרקמים בפה.
6. לחלק לקערות והגיש חם עם יוגורט.
2. מכניסים את הכרישה הקצוצה לסיר גדול ומאדים בשמן מספר דקות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים פנימה את הפטריות ומאדים יחד 5-7 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
4. מוסיפים 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כרבע שעה.
5. מוסיפים פנימה את גריסי הפנינה וממשיכים לבשל עד לריכוך הגריסים (כ-30 דקות). מומלץ לבחוש מדי פעם כי לגריסים יש נטייה להידבק לתחתית. בשלב הזה ניתן לתבל בעד כפית מלח (תתחילו עם חצי כפית ותטעמו) ופלפל. המרק מוכן. אם רוצים מרק סמיך מאד ברמת נזיד, ניתן לטחון אותו בבלנדר מוט. אני טוחנת חלקית, כך שהמרק מקבל ״גוף״, אך עדיין נשארים חלקי פטריות שכיף לנגוס ולהרגיש את שילוב המרקמים בפה.
6. לחלק לקערות והגיש חם עם יוגורט.
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.