נגישות

מרק תפו"א ודלעת

2014-09-29 ​מתכון חדש ומוצלח במיוחד למרק מזין, בריא וטעים.
מרק תפו"א ודלעת

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4
זמן הכנה:
15 דקות, זמן בישול: 40 דקות

המצרכים הדרושים למרק תפו"א ודלעת

  • 250 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 250 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 כוס מים או מרק ירקות צח
  • כוס חלב "תנובה" 3%​
  • 3 גבעולי פטרוזיליה
  • קורט סוכר
  • מלח ופלפל

אופן הכנה למרק תפו"א ודלעת

​1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני מעל להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך והופך שקוף. מוסיפים את הגזר ואת גבעול הסלרי ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה.
2. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ואת הדלעת וממשיכים לטגן ולערבב במשך 3 דקות.
3. יוצקים לסיר מים וחלב, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את גבעולי הפטרוזיליה וקורט סוכר, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.
4. מסירים את הסיר מהאש. מוציאים את גבעול הסלרי ואת גבעולי הפטרוזיליה וזורקים. מערבלים את המרק למחית חלקה (אם יש בלנדר מוט, אפשר לרסק את המרק בתוך הסיר).
5. מתבלים את המרק במעט מלח ופלפל. אם יש צורך, מחזירים לסיר ומחממים מחדש.


טיפ השף:
- אפשר להוציא חלק מקוביות הדלעת לפני הערבול, לקצוץ ולהחזיר לתוך המרק אחרי הערבול.
- אפשר לחלק את המרק למנות ולהקפיא.

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות