נגישות

סלט טחינה וירקות מעוכים

2014-09-29 כף אחת של טחינה גולמית משומשום מלא מספקת 25% מצריכת הסידן היומית המומלצת לפעוטות עד גיל 3.
סלט טחינה וירקות מעוכים

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
2 מנות
זמן הכנה:
10 דקות

המצרכים הדרושים לסלט טחינה וירקות מעוכים

  • חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • 1/3 כוס כרובית "סנפרוסט" (או ברוקולי)
  • מים

אופן הכנה לסלט טחינה וירקות מעוכים

1. מרתיחים ליטר מים בסיר בינוני.
2. מוסיפים את הכרובית, הגזר וקורט מלח. מבשלים את הכרובית והגזר הגמדי ל- 6 דקות. שוטפים במים קרים ומסננים.
3. מועכים בעזרת מזלג את הירקות המבושלים.
4. מוזגים את הטחינה לקערה עמוקה. מוסיפים 1/4 כוס מים ומתבלים בקורט מלח. מוסיפים את הירקות המרוסקים ומערבבים עד לקבלת טעם אחיד.

טיפ השף:

מומלץ להוסיף כמה טיפות של מיץ לימון להעשרת הטעם.

דיאטנית תנובה ממליצה לסלט טחינה וירקות מעוכים

כף אחת של טחינה גולמית משומשום מלא מספקת 25% מצריכת הסידן היומית המומלצת לפעוטות עד גיל 3.

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות