נגישות

פאי בשר אישי

2014-09-29 מנה מפנקת להזדמנויות מיוחדות. השילוב בין בצק העלים למלית הבשר המתובלת בעדינות ישמח לא רק פעוטות אלא גם ילדים, מתבגרים ומבוגרים.
פאי בשר אישי

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
10
זמן הכנה:
15 דקות, זמן אפייה: 18-20 דקות

המצרכים הדרושים לפאי בשר אישי

  • ​10 ריבועי בצק עלים מוקפא "מעדנות"
  • 200 גרם בשר עגל/טלה טחון (צלעות או צוואר​) "אדום אדום"
  • ½ בצל קטן, קלוף, מגורר וסחוט
  • 1 שן שום קטנה כתושה
  • ¼ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק־דק
  • ½1 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון
  • ¼ כפית פלפל אנגלי טחון
  • ¼ כפית סוכר
  • 1 חלמון ביצה להברשה
  • ½1 כפות פירורים מיובשים מלחם טרי (או פירורי פנקו)

אופן הכנה לפאי בשר אישי

​1. מחממים תנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה ומסדרים בה את ריבועי הבצק המוקפאים. מניחים לריבועי הבצק להפשיר מעט בזמן שמכינים את מלית הבשר.
2. שמים את הבשר הטחון בקערה. מוסיפים בצל מגורר, שום, פטרוזיליה, רסק עגבניות, מיץ לימון, פלפל שחור, פלפל אנגלי וסוכר. מערבבים את כל החומרים יחד במזלג בלי להדק אותם לגוש אחד.
3. טורפים את חלמון הביצה עם כף מים ומברישים בתערובת את ריבועי הבצק. כדי להקל את תפיחת הבצק מסביב לבשר, כדאי ללחוץ מקד (חותכן) עגול בקוטר 6 ס"מ אל מרכז ריבוע הבצק עד חצי עומק הבצק. זורים מעט פירורי לחם על העיגול המסומן במרכז כל ריבוע בצק (תפקידם של פירורי הלחם לספוג את הנוזלים שמפריש הבשר במהלך האפייה).
4. מחלקים את תערובת הבשר ל־10 חלקים שווים וצרים מכל חלק עיגול שטוח בקוטר 6 ס"מ. מניחים עיגול בשר במרכז כל ריבוע בצק, מעל פירורי הלחם, ומהדקים קלות אל הבצק.
5. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 20-18 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב עמוק. מגישים חמים או פושר.

 

טיפ השף:
- אם מכינים את מנות הפאי לילדים בוגרים או למבוגרים, אפשר לזרות על הבשר כמה צנוברים לתוספת יופי ופריכות.
- להכנת פירורים מיובשים מלחם טרי, מסירים את הקרום מפרוסת לחם לא טרי, חותכים לקוביות ומרסקים בממחה או במעבד מזון לפירורים עדינים. מפזרים את הפירורים בצלחת ומשהים בלי כיסוי למשך 8-6 שעות, או מפזרים את הפירורים בתבנית קטנה ומייבשים בתנור החם 3-2 דקות. 

 
טיפ הדיאטנית:
נכון, אנחנו מעדיפים קמח מלא. ונכון, אנחנו מעדיפים שמן זית... אבל בואו נודה: הכול תלוי בכמויות!
אפשר בהחלט להגיש לילדים מאכלים מבצק עלים מדי פעם, כל זמן שכמות הבצק במנה אינה משמעותית ביחס לתזונה היומית הכוללת.

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות