נגישות

פאי רועים משפחתי עשיר

2016-01-17 כשטיפות הגשם נוקשות על החלון, אין כמו פאי רועים עשיר, מנחם ומשביע. בואו לראות את הגרסה הבריאה שלנו למתכון המסורתי, ותראו כמה זה קל להכנה.

מידע כללי

ציון גולשים:
דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
45 דקות

המצרכים הדרושים לפאי רועים משפחתי עשיר

  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 גזר, חתוך לקוביות 
  • 1-2 סלרי, קצוץ
  • 1 מיכל (400 גרם) עגבניות מרוסקות איטלקיות 

אופן ההכנה לפאי רועים משפחתי עשיר

מחממים תנור על 200 מעלות.
בסיר מטגנים עם השמן את הבצל עד ריכוך קל.
מוסיפים את השום, גזר, סלרי, מערבבים, מבשלים, מכסים במכסה עד שהירקות מתרככים. (מידי פעם בודקים על ידי הרמת המכסה וערבוב הירקות, נזהרים שלא ישרפו אלא רק יתרככו).
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, ושאר התבלינים ומבשלים עד שהירקות רכים והתערובת מתחילה להסמיך.
מוסיפים את העדשים המבושלות, מבשלים כ- 5-7 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש.
מעבירים בזהירות את התערובת מהסיר לתבנית אפייה מתאימה.
במקביל מכינים: מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים היטב יחד עם חמאה, מלח, פלפל שחור ופרמזן. טועמים ומתקנים תיבול.
מניחים את הפירה (הפירה צריך להיות חמים, על מנת שניתן יהיה קל לעבוד איתו) על גבי תערובת העדשים המבושלת. משטחים את הפירה בעדינות (שלא למעוך את הפירה על העדשים-ועל מנת ליצור הפרדה בין 2 שכבות, שכבת עדשים/ שכבת פירה)
מעבירים לתנור ואופים כ- 25-30 דקות עד שהתערובת מבעבעת והשולים מזהיבים. 
דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות