- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
פנקייק גבינה ופירות לפעוטות, לצד יופלה תות
2014-09-29 מתכון שימושי לארוחה בריאה, מזינה ואהובה במיוחד על ילדים.מידע כללי
ציון גולשים:
5 מתוך 5
דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
30 דקות
המצרכים הדרושים לפנקייק גבינה ופירות לפעוטות, לצד יופלה תות
- לבלילה:
- ביצה טרופה
- 3/4 כוס חלב "תנובה" 3% שומן
- כף שמן קנולה
- 2 כפות סוכר חום
- כפית תמצית וניל
- 3 כפות גבינה לבנה 3% של "תנובה"
- כוס קמח תופח
- לתערובת הפירות:
- חצי כוס סוכר
- כף חמאה
- בננה פרוסה לעיגולים
- שזיף ונקטרינה חתוכים לקוביות
- (או פירות עונה אחרים)
- חצי גביע "יופלה" תות 3%
- חצי גביע "יופלה" אפרסק 3%
אופן הכנה לפנקייק גבינה ופירות לפעוטות, לצד יופלה תות
1. מעבירים את כל חומרי הבלילה, למעט הקמח, לקערת ערבוב בינונית.
2. טורפים לאט בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה. את הקמח יש להוסיף בצורה הדרגתית בסוף על מנת למנוע היוצרות גושים.
3. מחממים מחבת טפלון נקייה לחום בינוני. לאחר שהמחבת התחממה יוצקים בעזרת מצקת עיגולים בינוניים מהבלילה אל המחבת. יש לשמור על מרווח 2-3 ס"מ בין עיגולי הפנקייקים במחבת.
4. צולים עד שמתחילות בועות קטנות. הופכים את הפנקייקים בעזרת כף טיגון מחורצת (תרווד) שטוחה וצולים לעוד דקה.
להכנת תערובת הפירות:
מוסיפים כ- 2 כפות מהסוכר למחבת חמה. ממיסים את הסוכר לקרמל. ממיסים את יתרת כמות הסוכר במחבת עד שיקבל צבע ענברי חלק. ממיסים כף חמאה. מוסיפים את הבננה, השזיף והנקטרינה.
להגשה:
את הפירות החמים יוצקים ליד הפנקייק. משתמשים בנוזל של הקרמל כדי להמתיק מעט את הפנקייק. לצד כל פנקייק חם וטרי יוצקים מעט מה"יופלה" הקר.
טיפ השף:
אפשר להחליף את הבננות בפטל או תותים טריים, ואפשר להגיש גם עם "יופלה" טבעי או "יופלה" מוקצף בטעם וניל.
דיאטנית תנובה ממליצה לפנקייק גבינה ופירות לפעוטות, לצד יופלה תות
מתכון שימושי לארוחה בריאה, מזינה ואהובה במיוחד על ילדים.
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.